”Det här innebär speltvång”

TRAV

Spelexperten Per Nicklasson om helgen.

Jackpott i morgon innebär att det är speltvång.

Att som spelare få en chans att vinna tillbaka de pengar man torskat lördagen före är helt enkelt något man inte kan tacka nej till.

Tidigare i somras stod jag med en sexmetersputt för birdie under en av mina, rätt så fåtaliga, golfrundor, när jag plötsligt fick den där härliga magkänslan man kan få när man inser att något kommer att gå bra. ”Jag sätter den här”, tänkte jag. Varpå jag slog en av de sämsta puttar jag förhoppningsvis någonsin kommer att slå.

Samma magkänsla hade jag inför förra lördagens V75-omgång. Med samma dåliga resultatutfall. Det tycks som, att det med tilltagande ålder är hårt arbete som gäller. Magkänslan är inte längre någon indikator på framgång.

Inför den här omgången säger magen ingenting, så den kan inte svika. Systemet är i stället framjobbat under största koncentration och ansträngning.

Spikar

Jag går ut hårt med spik. Arras T.C.B. är det som får förtroendet. Nej, det är inga orginalitetspoäng för den spiken. Men på det tidiga spelet är han faktiskt inte favorit. Hittills har han misslyckats på V75 men om han bara håller sig på benen genom sista sväng – det är det som fällt honom vid två av hans V75-framträdanden – ska han vinna detta. Motståndet är lättare än tidigare och han krossar det här gänget den tunga vägen.

I V75-2 garderar jag Nova Brodda trots att hon haft uppvisning i sina senaste starter. Men tolftespår är inte kul och Örjan Kihlström är nog knappast beredd att ”döda” henne med ett nytt tungt upplägg. Mer lägesgynnade hästar kan hålla undan. Mest känner jag för Yellowsky som hävdat sig väl i hårdare gäng (Nova Brodda undantagen) än detta i de flesta av sina senaste starter.

V75-3 är lite lurigt. Arras tar spets men får Lugdunum utvändigt. Jag har svårt att se den senare vinna. Först ska han knäcka Arras (vilket han mycket väl kan göra) men sedan ska han hålla undan för de övriga. De två sakerna i kombination bör bli honom övermäktigt. Arras är trots allt förstahäst från ledningen men det känns bra att ha med rejäle Lovebite samt bortglömde Go on Pale också.

I V75-4 har Welat Boko känts stenklar sedan man såg startlistorna. Men nu säger Håkan Eriksson att han ska köra i ledningen med fyraprocentaren Cinderella Crown. Så låg streckprocent på spetshästen måste testas. Om Welat Boko tidigt försöker knäcka henne kan det bädda för Nadine Zon, streckad på 14 procent.

I V75-5 känns det som om Lo-velorn, Foreign Frenzy, Västerbo Lescure och Bamse Gema har likvärdig chans. Jag har inte råd med samtliga och efter att ha funderat fram och tillbaka blir det spik på Bamse Gema. Det känns som om han kan få loppet.

DD-loppen är som vanligt luriga. Jag sparar mina streck till

V75-7 där jag med sju hästar på lappen känner mig trygg. Värre kan det bli i V75-6. Warlord Boko har förstås bra chans men är inte på något sätt stenklar. Bakom är det öppet och tre streck kan vara i tunnaste laget, även om både Justin Gatlin och Elis Ride, med senaste loppet i kroppen, är i toppform.