”Grattis Professorn du har en kanon”

Foto: Looking Flashy och Peter Untersteiner storskrällde i Guldstoet.
TRAV

Professorns delägda häst Looking Flashy, skrällvann i Guldstoet.

Peter Untersteiner gav hästen ett mycket bra lopp och hästen spurtade vasst.

– Det är härligt att vinna ett sånt här lopp, sa Peter Untersteiner.

Foto: Proffessorn deläger Looking Flashy. Han själv var inte på plats, men segerkusken hälsade till honom i direktsändning.

Peter Untersteiner-tränade Looking Flashy och Bengt-Erik ”Professorn” Larssons delägda häst Looking Flashy megaskrällde i Guldstoet.

Inför loppet var allt fokus på Mystical Ann som var mycket stor favorit från ett mycket passande innerspår.

Storskräll

När Svanstedts sto kunde hålla upp ledningen var mycket vunnet och de flesta förväntade sig ett lugnt lopp. Men först kom 6 Annicka och Jörgen Westholm fram i dödens. Mitt i loppet tog Kihlström sats med Calamara Donna och hästen gick snabbt i spåren. När hästen kom fram utvändigt om ledaren fortsatte Kihltström att köra och var så när på att överta ledningen.

På den sista bortre långsidan kom 6 Annicka fram utvändigt igen och kämpade för att få ett grepp om ledaren, in på upploppet var det en hård duell mellan Annicka och Mystical Ann. Då fick Peter Untersteiner lucka från fjärde invändgt med Looking Flashy som flög lågt över upploppet och hann till linjen först. Till 50 gånger pengarna och en procent på strecken kom segern som en rejäl överraskning för spelarna. Och även för kusken och ägarna. Förstapriset i loppet var höga 350 000 kronor. Segerkusken Peter Untersteiner gjorde segergest igenom hela svängen efter målgång.

– Det var härligt att vinna ett sånt här lopp.

”Grattis, du har en kanon”

En av delägarna till hästen är Bengt-Erik ”Professorn” Larsson som inte var på plats på Axevalla.

– Han mår nog riktigt dåligt nu när han kan vara här i dag. Men grattis professorn, du har en kanon, sa Peter Untersteiner i TV4.