Åke Svanstedts miljonmånad

TRAV

Har dragit in över fyra miljoner – bara i april

19 april tog Åke Svansedt en fantstisk trippel i Olympiatravet.

Efter en tuff inledning på året har det släppt ordentligt för Stall Svanstedt.

– Vi fick bara vänta på att det skulle vända, säger Åke Svanstedt.

Stall Svanstedt har haft en kanonmånad i april. Trippeln i Olympatravet gav 1,5 miljoner kronor. Stallets hästar har vunnit 25 procent av loppen de ställt upp i, vilket är en kraftig förbättring mot fjolårets 12 procent under samma period. Totalt gav mars månad Stall Svanstedt 4 064 535 kronor. Utöver miljonerna har flera hästar imponerat i april.

– Det har varit en jättebra månad med mycket pengar till stallet. Utöver Olympiatravet är det många hästar som har gått framåt, säger Åke Svanstedt.

Virus i stallet

Men året började tufft. Få segrar och många hästar som underpresterade. Till slut kom det fram att stallet drabbats av ett virus.

– Januari och februari var riktigt tuffa. Det var rhinovirus som gjorde hästarna sjuka. Det var inget som man kunde göra något åt. I stället fick man bara vänta på att det skulle gå äver och allt skulle släppa för oss, säger Åke Svanstedt.

Vad siktar du mot framöver?

– Nu närmast är det Oslo Grand Prix där jag tror på goda möjligheter med Adams Hall och Torvald Palema. Jag tror på dem även i Elitloppet. De kan ju de här loppen.

Några andra hästar du hoppas på framöver?

– Det finns ett par treåringar jag hoppas mycket på i årgångsloppen. Jag vill inte nämna några namn ännu, men de har verkligen inlett året starkt.