Rörmokaren vann 250 000 kronor

Publicerad:
Uppdaterad:
Karl-Artur Axelsson, 75, trodde han vann 1 600 kronor - fick en kvarts miljon.
Foto: Robert Björklund/KANAL75
Karl-Artur Axelsson, 75, trodde han vann 1 600 kronor - fick en kvarts miljon.

Rekordvinsten på V64 firades rejält i turbutiken City Gross i Ytterby.

35 vinnare fick dela på drygt 8,7 miljoner kronor.

– Jag trodde jag vunnit 1 600 kronor, sa Karl-Artur Axelsson, 75, en av många som missat att Harry Boy-systemet prickat in sex rätt med hjälp av turordningen.

Två strukna hästar i V64-4 blev lycka för andelssystemet som på onsdagen vann tidernas största vinst på V64. När 7 Axet Crown och 14 Ino aldrig kom till start fick man istället in reserver efter den så kallade turordningen som grundar sig på hästarnas fem senaste starter. När andrareserven 4 Locatelli Bob skrällde till oddset 12,73 var lyckan i Ytterby utanför Kungälv total.

35 vinnare som satsat 50 kronor vardera på en andel blev plötsligt en dryg kvarts miljon rikare.

Trodde han vann 1 600 kronor

På torsdagen var det fest i turbutiken. Många av vinnarna fanns på plats och drack bubbel och käkade tårta tillsammans med system-makaren Harry Boy och personalen i butiken.

Pensionerade rörmokaren Karl-Arthur Axelsson brukar mest spela V75. Men när han i tisdags var inne i Yttersta för att köpa mjölk blev det även en andel på V64 eftersom det var jackpot.

– Jag trodde inte det var sant när jag skulle hämta ut vinsten. Jag trodde jag vunnit 1 600 kronor, och det är ju bra pengar, men 250 000 var en överraskning, berättar Karl-Arthur Axelsson.

Hemma väntade sambon Hjördis Kron på sin halva av vinsten.

– Jag hade en konstig känsla i kroppen och visste inte riktigt hur jag skulle berätta för henne. Hon trodde inte heller att det var sant, säger Karl-Arthur Axelsson och skrattar.

Ska renovera huset

En annan lycklig småspelare som vann stort var rehabiliteringsassistenten Ann Heidenborn, 40. Hon stod i valet och kvalet om det skulle bli en trisslott eller en andel på V64 när hon var och handlade i tisdags.

– Först trodde jag också att det blev 1 600 kronor i vinst, men sedan ringde jag till ATG:s support och då förstod jag att det var en storvinst. Pengarna kommer väl till pass för vi håller på att renovera ett hus, berättar Ann Heidenborn.

Det vinnande systemet var på 480 rader och lämnades in 3,5 gånger. De 35 andelsvinnarna kunde hämta ut 8 762 408 kronor tillsammans, eller exakt 250 355 kronor vardera.

Det var inga storspelare som fick dela på rekordvinsten. Bland vinnarna som firade i butiken på torsdagen fanns allt från pensionärer, småbarnsföräldrar och Volvo-arbetare.

– Vi har inga storspelare här. Det är "vanligt folk" som handlar mat och sedan går över till spelavdelningen och köper en andel. Många som har vunnit är nog människor som sällan spelar på trav, säger Andreas Sedlund, spelansvarig på City Gross i Ytterby.

Lars-Ove Pettersson/KANAL75

Publicerad: