Missade 19 miljoner kronor – på målfoto

Joakim Widén om den tunga förlusten på Åby

Publicerad:
Uppdaterad:
Joakim Widén
Foto: ATG Play
Joakim Widén

TRAV

Joakim Widén, 51, missade 19 miljoner kronor på målfoto – och gick ut med missen på Facebook.

På lördag avgörs V75 på Åby och då väcks minnen till liv.

– Jag tror jag kommer få leva med det här i många år framåt, säger han.

Foto: Kanal 75
Målfotot där Jocke gick miste om 19 miljoner kronor

Det var i augusti som Joakim Widén var hjärnan bakom ett av de två V75-system som gick miste om 19 miljoner kronor när Readly Express förlorade på målfoto mot Propulsion på Åby.

Det var stenhårt i mål och resultatet dröjde flera minuter. Till slut stod det klart att Propulsion stuckit nosen först, med minsta möjliga marginal. Det var millimeter som skiljde topphästarna i mål.

På lördag avgörs V75 på Åby igen, och Joakim Widén hoppas nu att marginalerna är med honom, istället för emot honom.

”Pratar om det varje gång”

– Det där målfotot dyker upp då och då. Det var jag och en kompis som satt och kollade V75 tillsammans den där lördagen och varje gång vi träffas så pratar vi om det, han och jag hade störst del i det där V75-systemet, berättar Joakim Widén och fortsätter:
– Jag tror man kommer få leva med det här i många år framåt, att det var så nära, om man nu inte sätter en ännu större vinst någon gång på målfoto, för då jämnar det ju ut sig. De brukar ju säga det, att turen kommer tillbaka på något sätt.

Det var inte första gången som den 51-årige travfantasten gick miste om stora pengar.

– Bara någon vecka efter så hade vi en tung förlust på V86, det var ingen som satte 8 rätt den kvällen och vi hade sju rätt, och sprack på vår spik som reparerade en galopp på ett mycket starkt vis. Det var många miljoner som vi gick miste om då med.

Bästa V75-tipsen

Men även om Joakim Widén haft en del stolpe ut i år, så har han ändå spelat in runt tio miljoner kronor på trav – bara i år. Bland annat i mars, då han spelade in 5,4 miljoner kronor på V75.

– Men de tre senaste månaderna har varit ganska tunga, så jag hoppas det vänder nu. Man får alltid en liten tyngre period, det går alltid upp och ner. Man måste ha tålamod, både som spelläggare, men även de som är med på spelet. Man kan inte hålla på och ändra på strategier när det går sämre, man måste hålla i samma strategi.

På lördag är det V75 på Åby, det är jackpot på spelformen och 48 miljoner kronor till en ensam vinnare. Widén hoppas ha målfoton på sin sida den här lördagen, och bjuder på sina bästa V75-tips.

– Mitt spikförslag är 8 Stonewashd Diamant (V75-5), sedan tror jag att 6 Am I Wrong (V75-6) kan skrälla. Sedan hoppas jag att varken 3 Arch Lane (V75-2) eller 1 Nadal Broline (V75-3) vinner, jag kommer i varje fall inte spika någon av dessa två, för då blir det inga pengar. Det känns lite som om ATG vill fylla på potten till nyårsafton rejält och jag har svårt att se att jag ska vinna 19 miljoner kronor på målfoto på lördag, säger Joakim Widén.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN