Goop om taktiken: ”Trivs i ledningen...”

Foto: Kanal75
Här vinner Readly Express Europaderbyt på Vincennes. På söndag får hästen återigen testa vingarna på Paris-banan då stjärnhästen jagar en PdA-biljett i Prix Tenor De Baune med Björn Goop i sulkyn.

avErik Pettersson

TRAV

Svenske stjärnhästen Readly Express jagar en plats i Prix d’Amérique i Paris på julafton.

Han ställs mot 14 tuffa motståndare i Prix Tenor De Baune.

– Readly Express är van att köras ganska offensivt och trivs bra i ledning, men det är inte alltid bäst på Vincennes och det är svårt att förutbestämma taktiken, säger stjärnkusken Björn Goop, som kör hästen i loppet på söndag.

På självaste julafton körs fina lopp på Paris-banan Vincennes där vinnarna får en direktbiljett till Prix d’Amérique.

I fyraåringsloppet Criterium Continental slåss bland andra Lutfi Kolgjinis Rajesh Face tillsammans med kusken Christoffer Eriksson om segern i miljonloppet.

”Van att köras offensivt”

I femåringsloppet Prix Tenor De Baune får vi se flera svenskbekantingar.

Mest intressanta: Twister Bi och Readly Express.

Som Trav365 tidigare har berättat blir det kuskbyte på Readly Express i Frankrike-starterna.

Från Jorma Kontio - till Björn Goop.

– Jag körde honom i träningsjobb i Normandie i måndags, hästen kände av den långa resan men allt var bara som det skulle. Det var längesdan han startade i volt, men när jag testade i träningen fungerade det till belåtenhet. Readly Express är van att köras ganska offensivt och trivs bra i ledning, men det är inte alltid bäst på Vincennes och det är svårt att förutbestämma taktiken, skriver Björn Goop själv i sin krönika i Sportbladet.

Sex svenskhästar med i storloppet

Förutom de två svensktränade hästarna så tar Jerry Riordan (tränar Twister Bi) även ut Treasure Kronos och Daniel Redén selar ut en trio: Tobin Kronos, Caid Griff och Wild Honey. Totalt deltar sex svensktränade hästar i loppet.

ARTIKELN HANDLAR OM