V86

”Folk trodde nog jag var dum i huvudet”

Tommy 33, om galna vinsten – som han jobbade in i tågkupén • Miljondragen till V86

avDaniel Söderbäck

1 av 3 | Foto: PRIVAT
Tommy Lindmark, 33, har hittat miljondragen till onsdagens V86-omgång.

Butiken drog in över 700 000 kronor på V86 – och satte alla rätt på V75 ett tjugotal gånger i fjol.

Tommy Lindmark, 33, minns tillbaka på en av storvinsterna – som han följde på ett tåg.

– Jag blev helt skakis, folk trodde nog man var dum i huvudet i vagnen, säger han och skrattar.

Det är miljonfest både på V86 och V75 den här veckan.

Under onsdagen är det jackpott på V86 med 12 miljoner i potten när tävlingarna saxas mellan Solvalla och Bergsåker.

På lördag ligger 47 miljoner i potten när V75-finalerna ska köras på Solvalla.

Spelbutiken Direkten Hallbergs i Mjölby vet hur det är att vinna på båda spelformerna.

Satte alla rätt tio gånger

Under 2017 drog de in över 700 000 kronor på sina andelsspel till V86 och prickade in ”åttan” tio gånger. På V75 satte de alla sju rätt vid ett tjugotal tillfällen.

Bland annat drog de in 775 000 kronor som 47 kunder fick dela på när V75 avgjordes på Bergsåker 1 juli i fjol. Men vinsten som etsat sig fast mest hos Tommy Lindmark, 33, som driver butiken tillsammans med sin pappa, är den på V75 som landade på 1 219 950 kronor 29 april.

– Det minns jag verkligen, det var jag som gjorde systemet då. Jag skulle in på en stand up-kväll i Linköping och följde loppen på tåget från Mjölby. Efter sex lopp så var vi med och det var över 200 000 kronor i utdelning på alla utom favoriten och jag hade fyra hästar med, säger Tommy och fortsätter:

– Storfavoriten (Nuncio) felade direkt i starten och det var riktigt spännande. Jag satt och skrek i vagnen och folk runt omkring bara skakade på sina huvuden. När loppet gick i mål (V75–7, finalen av Olympiatravet, vanns av Lionel N.O.) ställde jag mig upp och skrek: ”Nu blir vi rika”. Jag blev helt skakis, folk trodde nog man var dum i huvudet i vagnen, säger han och skrattar.

”Vissa grät”

Storvinsten delades mellan 18 kunder, vilket innebar att respektive andel var värd 67 775 kronor. Reaktionen från glada kunder i butiken lät inte vänta på sig.

– Vissa grät, eftersom summan hade så stor påverkan och betydelse. Vissa hade köpt likör och jag specialbeställde tårtor som vi bjöd kunderna på.

Under onsdagen är det Bergsåker och Solvalla som är värd för V86-tävlingarna. Tommy ger sina bästa spikar på respektive bana.

– På Bergsåker vinner 1 Knifetown Winner (V86–7). Den har inte startat på ett tag men har ett bra spår. Nicklas Westerholm brukar ha bra form och fart på hästarna.

– Det är ju ingen rolig spik egentligen eftersom han blir storfavorit, men på Solvalla vinner 3 Titan Brodde (V86–2).

”Det är ett drag”

Vilka miljondrag får man inte missa?

– 11 Sir Henry P.Hill (V86–8, Solvalla). Just nu bara spelad till en procent. Den har inte gått alls sista tiden, men det är en bra häst. Han kan bli riktigt farlig.

– 6 Närbyflickan (V86–5, Bergsåker). Går så gott som alltid och gör fina prestationer. Jag gillar Robert Skoglund som kusk, han kör bra och det är ett litet drag.

Efter tipssuccén under 2017 så har Tommy Lindmark precis fått reda på att butiken är en av de nominerade till årets ATG-ombud under 2017. Det innebär att ”festen” startar redan på dagen i morgon innan jackpottomgången drar igång.

– Vinner vi 12 miljoner då blir det riktigt firande, då får jag väl slå till på något riktigt stort, ha ha.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V75

Solvalla

Mjölby