V75

Överlägsen Cyber Lane – närmar sig Elitloppet

Stjärnhästen vann Copenhagen Cup: ”Lugna gatan”

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Cyber Lane spelades till skyhög favorit i Copenhagen Cup.

Det blev en förkrossande seger och nu är en plats i Elitloppet mycket nära.

– Jag hade bra feeling och nu får Anders Malmrot gärna ringa, sa tränaren och kusken, Johan Untersteiner, direkt efter loppet i V75 Direkt.

Under söndagen avgjordes extra V75-tävlingar från den danska banan Charlottenlund, som genomgående bjöd på toppsport.

Det sportsliga fokuset landade naturligtvis på det danska storloppet Copenhagen Cup (V75–6).

Flera hästar i loppet hade på förhand deklarerat att de vill till Elitloppet den 30 maj på Solvalla.

Men på förhand var det trots detta inte många som trodde att den stora favoriten, 2017 års vinnare av Svenskt Travderby, Cyber Lane skulle förlora från sitt ypperliga tredjespår bakom bilen – spelad på 62 procent av V75-kupongerna.

Tränaren och kusken Johan Untersteiner hade på förhand varit tydlig med att även hans mål var att ta sig till Elitloppet och lät mycket nöjd med sin stjärna innan start.

När bilen väl släppte fältet i Danmarks största och mest prestigefyllda lopp hade startkatapulten Cyber Lane inga som helst problem med att ta sig till den åtråvärda tätpositionen.

Överlägsen seger: ”Lugna gatan”

Med varvet kvar intog ett av de värsta motbuden, Bahia Quesnot, positionen utvändigt ledaren och tryckte upp tempot – men när upploppet kom var det bara en häst på banan – segern var överlägsen på tiden 1.10,9.

– Johan fick jobba på honom in i mål men det var lugna gatan, han går hela vägen in i mål, sa experten Jennifer Tillman i V75 Direkt efter loppet.

Kommentatorn Anders Fredriksson var också mycket nöjd med Cyber Lanes prestation.

– Är han på väg till Elitloppet nu?, sa han efter målgång.

”Malmrot får gärna ringa”

Efter loppet intervjuades kusken Johan Untersteiner och det var inget snack om att han väntade på ett samtal från Elitloppschefen Anders Malmrot.

– Det känns bra, vi åkte hit för att vinna och det var skönt att infria favoritskapet. Jag hade bra feeling bakom bilen, han var rytmisk och fin. Han fick inte vara ifred men med 500 meter kvar hade jag ändå bra feeling. Han gick undan på ett fint sätt och det blev enkelt. Nu får Anders Malmrot gärna ringa, sa kusken i V75 Direkt från ”Lunden”.

Tränaren och kusken, Johan Untersteiner, får sitta klistrad vid telefonen – för visst ringer Malmrot snart?

Foto: Burt Seeger

”Imponerande intryck”

I studion fanns Anders Malmrot med efter loppet i en telefonintervju och han var nöjd med vinnaren och allt annat än en snar rosa biljett får ses som en överraskning.

– Cyber Lane var jättefin och vann loppet på en bra tid. Det var ett imponerande intryck, sa Eliotloppsgeneralen i TV12:s direktsändning.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75

Hästar

Trav

Elitloppet

Johan Untersteiner