Superskrällen tillbaka på V75: ”Var snöpligt”

Fantasia Sisu var millimeter från att ge två spelare 45 miljoner • Startar igen på V75: ”Hon är inte sämre nu”

Uppdaterad 2021-01-16 | Publicerad 2021-01-14

Fantasia Sisu var nära att superskrälla på nyår.

Målfotot på Axevalla blev extra tungt för de två spelare som annars tagit hem 45 miljoner vardera.

Nu startar hon igen på V75.

– Hon var nära att fela på upploppet och där rök segern, säger den 34-åriga tränaren, Josefine Ivehag, till Trav365.

På nyårsafton avgjordes den traditionsenliga multijackpotten på Axevalla.

En ensam vinnare kunde ta hem 83 miljoner – bara i sjurättspotten.

När alla de sju avdelningarna var körda hade 18,98 system löst V75-gåtan och belönades med 4,4 miljoner.

Men den tveklöst största dramatiken utspelades i V75–6.

Det såg länge ut som nollprocentaren Fantasia Sisu med kusken Stefan Persson skulle vinna loppet och ställa till med en av V75-historiens allra största smällar, men i det allra sista stegen närmade sig Peter Untersteiner med Velegance.

”Väldigt snöpligt”

Efter flera minuters väntan ropade banan ut vinnaren, Velegance.

– Det blev väldigt snöpligt för det såg bra ut på upploppet och hästen gjorde en väldigt bra prestation. Efteråt sa kusken att han var tvungen att ta upp henne med 40 meter kvar. Hon var på väg att rulla över i galopp och det var det som kostade segern. Men Stefan var jättenöjd och det var även jag, säger Fantasia Sisus tränare, Josefine Ivehag, till Trav365.

Målfotot kostade 45 miljoner

Om målfotot var grymt för kretsen runt Fantasia Sisu var det troligen inget i jämförelse mot vad två V75-spelare kände.

Efter att alla lopp var körda visade det sig att två kuponger hade tagit hela multipotten och fått runt 45 miljoner vardera.

Ett av dessa tillhörde Marie Wannebrant som gör system hos andelsjätten Café Brasco. Hon fick över fem miljoner i tröstpris till sina andelsköpare.

Allra mest ångestfyllt var det för småspelaren Mattias Jansson som hade lämnat in en Harry Boy-kupong för 354 kronor. Han hade Fantasia Sisu men inte Velegance på sitt system.

Troligen det målfoto i historien som kostat en spelare mest pengar.

– Det är svårt att glädjas över vinsten (83 000 kronor) och det känns mest jobbigt, sa han dagarna efteråt till Trav365.

Fantasia Sisu missade segern med en nos

”Otroligt nöjd”

På lördag avgörs V75 från Jägersro och omgången innehåller en jackpott där en vinnare kan lägga beslag på 52 miljoner.

I den femte avdelningen, ett försök till Diamantstoet, är det på nytt dags för Fantasia Sisu att starta – den här gången från spår nio, över distansen 2 140 meter med bilstart.

Den här gången är det kusken Erik Adielsson som sitter i vagnen.

Precis som senast på Axevalla slår hon ur underläge – i alla fall om man ska tro de tidiga spelarna, som bara streckat henne på en procent.

– Det är några som är bra och jag tror på förhand att det kan bli svårt att vinna. Hon går bra till slut och kommer säkert göra ett bra lopp. Hon är i alla fall inte sämre än senast. Hon känns väldigt fin i jobben och går bara lugnt mellan loppen. Senast gick hon med blinkers och nu utrustar vi henne troligen med ett helstängt huvudlag med hål i, så att hon ska se motståndarna. Men jag måste säga att jag är otroligt nöjd med henne.

”Väldigt tacksam”

Josefine Ivehag är sambo med Eric Flygare och tillsammans har amatörtränarna ett femtontal hästar i träning.

Förutom att träna har Josefine licens för att köra travlopp men det är i sadeln inom montén hon har varit mest framträdande.

– Vi håller till på den stora anläggningen Bjertorp med Axevalla som hemmabana. Våra ambitioner är att visa upp fina tävlingshästar i fint skick och med fina resultat. Det antal hästar vi har nu tycker jag är bra är bra. Jag tycker som sagt att jag har flera yngre hästar som jag hoppas kan komma ut och få visa hur fina dom är, säger hon och berättar vidare:

– Just Fantasia Sisu kom till oss i maj förra året och var ju tidigare hos Robert Bergh. Han sa upp henne och då hamnade hon är. Hon har varit väldigt fin i de tre senaste starterna och jag är väldigt tacksam över ägaren Niklas Winterstein som ger mig stort förtroende och även till Janne Lundemo som bidrog till att hon kom till oss.

Vad har ni för mål med det nya året?

– Förra året hade vi ett sämre år så målet är ju att slå de siffrorna. Vi har flera fina unghästar och jag hoppas att stallet ska gå bra. Som det känns just nu är det fin form på stallet.

Följ ämnen i artikeln