V75-tips

”Känns bara löjligt att spekulera i förlust”

Sportbladets tidiga V75-Tanke • Analys • Spikar • Skrällar • Tidiga systemet • V75 lördag 12 juni på Östersund

Av: 

Micke Korhonen

TRAV

V75 på Östersund står på lördagens meny.

Här är Trav365:s Micke Korhonens tidiga tanke.

Du får tidiga analysen, spikarna, tidiga miljonskrällarna och det tidiga systemet – bland annat.

– Det känns bara löjligt att spekulera i förlust för min spik, säger han.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga kortanalysen:

Den gångna helgens V75-omgång blev till slut svårhittad och endast knappt 28 system överlevde alla sju loppen. Sato sågs som en "mordvinnare" i V75-inledningen. Bästa hästen på papperet innebär dock inte allt seger, framför allt inte det, trots startspecialisten Per Lennartsson i sulkyn, luktar vingel lång väg. Precis så blev det och stackars Sato behövde tidigt konstgjord andning. Då kändes det underbart att man dubblat honom med jätteskrällen Riptide R.D. som kommit igenom bra från start och hittat rygg på starke Amerindienne. Och visst fasen såg det bra ut när tåget gick. Näven i luften, men in på upploppet samma näve slagen i bordet. Trots att Pierre Nyström körde ett felfritt lopp fanns inget att göra åt den där omöjlige Örjan Kihlström. Därmed ridå även för mitt system och det är sannerligen inte kul att åka direkt när man laddat hela veckan. Efter några misslyckade tipsomgångar på raken hoppas man snabbt studsa tillbaka. Jag minns framför allt en dag för något år sedan då det fanns en hel del misströstan efter fyra, fem raka floppar och den dåvarande chefen meddelades att en tipspaus hägrade för undertecknad. Det just inlämnade systemet till en norsk favoritbana hade precis lämnats in och självförtroendet var kört i botten. Några timmar senare började emoji efter emoji i form av tummar upp hagla i mobilen. En efter en satt vinnarna och när dagen var över hade det matematiska systemet genererat ungefär 1,5 miljoner till följarna.

Tipsframgångar går verkligen i vågor. Det kan bli pannkaka i månader i streck, bara för att, när man minst anar det, bjudas pengaregn då och då. Kanske redan på lördag när Östersund står som värd? Av någon anledning har mina största framgångar kommit på norska och danska V75, samt när nordligare banor slagit upp sina portar. Kanske inte 1,5 miljoner då omgången innehåller flera starka favoriter men det finns trots allt potential OM det smäller till direkt i V75-inledningen.

V75-1 är tveklöst omgångens öppnaste lopp och det behöver inte vara fel att helgardera. Jag nöjde mig dock med tio streck och om någon av favoriterna vinner så blir det svårt att jobba in en miljonutdelning. Höjdpunkten för mig är Jämtlands Stora Pris (V75-7) som lockat en härlig mix av nytt och gammalt. Fyra stycken femåringar och bäst av dessa är givetvis 8 Hail Mary som, tyvärr, avstod Elitloppet där han hade haft vettig chans att sluta topp tre åtminstone. Två plumpar på rad har det blivit men senast kände vi igen den gamle Hail Mary då han sånär tuggade ner Don Fanucci Zet trots ett lopp utvändigt om denne. Spår åtta är dock under alla omständigheter ett skitspår och exakt var hästen hamnar är omöjligt att veta. För inte släpper väl konkurrenterna honom till spets? Nej, det vore ju att ge upp loppet och även om Hail Mary är hästen att slå lockar en gardering.

Det kan finnas ett vettigt lås i V75-6 där man kan tänkas gå kort och endast strecka formkorten 3 Upstate Face och 10 Even's Cool Boy. Den tidigare har verkligen blommat ut på barfotabalans och är rask ut. Han har gått i ledningen vid sex tillfällen och vunnit fem av dessa, och känslan är att många kommer att gå all in på Kolgjinis häst som nyligen skrällvann en V75-final på Solvalla. Jag är dock svag för Robert Dunders coola kille och dubblar gladeligen. Hästen har sett urläcker ut på sistone och trots bakspåret ska han räknas tidigt.

Tidiga spikarna:

Omgångens bästa förslag till singelstreck återfinns tveklöst i V75-2 där kallblodsfenomenet 10 Månlykke A.M. dyker upp. Gunnar Melander valde bort Elitkampen under Elitloppshelgen och med tanke på vilken fartfest det loppet blev känner han sig nog rätt nöjd med att ha sparat på hästen. Då visade Odd Herakles med eftertryck att han kommer att bli en värdig konkurrent om kungakronan framöver, men då norrmannen inte synts till i startlistan på lördag blir det av allt att döma en bekväm väg fram till seger för Månlykke. Uppgiften ser synnerligen passande ut och de värsta konkurrenterna har inte visat den där rätta toppformen på sistone. Gunnar hör till tidigt och vem är dum nog att svara? Spika och vänd blad.

1 Margareta Tooma (V75-3) vann loppet i spårlottningen. Daniel Redén är en sanslöst skicklig tränare och tycks på löpande band förvandla ”medelmåttor” till klassklättrare. Margareta verkar vara hans senaste förvandlingsnummer. I tidigare regi var hon startsnabb men vek. Det krävdes bara en start för Daniel innan man strök det omdömet. Efter en attack från kön dryga varvet från mål blåste hon förbi konkurrenterna och satt snart i ledningen. Resten blev rena uppvisningen och kusken såg ut att ha ett ton i linorna då mållinjen passerades. Man undrade nästan om tränaren selat ut någon av sina forna toppmärrar Delicious U.S. eller Golden Tricks av misstag. Vilket intryck!

Min klocka visade runt 1.11 sista varvet och det var helt opressat. Inte nog med att det var debut för Redén, dessutom hade man ryckt alla fyra skorna på Margareta. Tillsammans innebar ändringarna ett av de värsta förvandlingsnummer jag sett efter endast en start och då det på lördag bjuds innerspår bakom bilen känns det bara löjligt att spekulera i förlust. Margareta är väldigt startsnabb och Hanna Forslin en duktig kusk. Visserligen har det bara blivit fem vinster på 77 försök i år men en möjlighet som denna bränner hon knappast.

4 Bitcoind' Arc (V75-5) är en klasshäst och ett allvarligt Derbykort för Timo Nurmos senare i år. Han fick visserligen stryk senast men hade då oturen att trava utvändigt om kullens kanske bästa häst Brambling. Kanske, kanske hade Bitcoind' heller inte sin bästa dag just då och man har efter det slickat såren och laddat batterierna. Spår fyra bakom bilen är perfekt.

Fyraåringen har varit med i flera tuffa öppningar i år och då öppnat i 10-fart vid två tillfällen, och 08 för tre starter sedan. När man nu dessutom hänger på en amerikansk sulky för första gången i regi Nurmos lär det bli åka av direkt och som jag läst på så sitter den favoriten i spets per omgående. Att han sedan ska förlora från den positionen över passande lång distans finns inte på min karta och med tre spikar har vi råd att måla på riktigt ordentligt i övriga lopp.

Tidiga skrällarna:

2 Mooneykeeper (V75-1) vinner inte ihjäl sig direkt men är bra i ordning och öppnar snabbt från spår två. Spets eller rygg ledaren är det troliga och dagsformen är god. 7 The Bald Eagle gillar jag skarpt och vore det inte för läget så hade jag trott stenhårt på honom. Hittar kusken bara ner i banan och kan undvika positionen utvändigt ledaren så blir det åka av över upploppet.

V75-4 är ett getingbo och det lär finnas gott om bortglömda hästar. En tidig måndagsmorgon är det svårt att veta vilka som helt fallit mellan stolarna men en sådan som 9 Fighter gillar jag skarpt. Från ett bakspår gissar jag att spelarna förbiser honom men det kan straffa sig. Markus B Svedberg är en sjuhelsikes hästkarl som uträttar mycket med det material han har. I Fighter har han en segervan kämpe med en sjuhelsikes inställning till sitt jobb. Tas på allvar.

6 Kissinger Boko i samma lopp som Fighter gick framåt på barfotabalans senast och har tidigare visat riktigt startsnabba takter i voltstart. Från spår sex är spetschansen god, och då ska det till mer än Bamses ”Dunder-honung”, ursäkta ordvitsen, för att plocka ner hästen.

4 Brother Bill och 5 Upset Face (V75-7) har mycket bättre form än vad deras resultatrader ger sken av. Brother galopperade eventuellt bort segern senast och hade i så fall slagit både Don Fanucci Zet och Hail Mary. Hästen är inte att lita på men startsnabb, i bra form och läget smakar fågel. Och så noterar jag att en viss Björn Goop får chansen för allra första gången. Stormvarning bara på det.

Upset Face är anmäld barfota runt om, vilket vore första gången i karriärens 28:e start. Kolgjinis hästar brukar hitta flera extraväxlar när man preimärkör utan skor och hästen är värd sin plats på systemet.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Tidiga V75-tanke”. [Extern länk]


Tidiga tanken-systemet:

V75-1: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 10, 11, 12 (8–9)

V75-2: 10 Månlykke A.M. (9–4)

V75-3: 1 Margareta Tooma (3–8)

V75-4: 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9 (10–8)

V75-5: 4 Bitcoind' Arc (9–11)

V75-6: 1, 3, 4, 7, 10, 11 (9–8)

V75-7: 1, 3, 4, 5, 8 (7–9)

2 100 rader/1 050 kronor.

Banfakta, Östersund

Banförkortning: Ös

Längd: 1000 m

Bredd: 21,2 m (2140 m), 20,2 m (1640 m)

Upplopp: 218 m

Open stretch: Nej

Vinklad startbilsvinge: Nej

Källa: Svensk Travsport.

Startlistor:

V75-1, 2 140 meter auto

1 Pane Vino - Linderoth P 1 5 1 6 7 11,8a

2 Moneykeeper - Bergh R 2 2 d 3 5 11,5a

3 Young King - Lennartsson P 6 4 1 0 1 13,2a

4 Axel Ruda - Djuse M A 1 1 5 8 0 11,7a

5 Cash Cowboy - Adielsson E 0 2 4 1 3 11,8a

6 Moses - Kihlström Ö 2 1 2 6 3 10,7a

7 The Bald Eagle - Djuse M E 5 6 3 1 7 11,0a

8 Xanthis Coktail - Goop B 0 1 1 8 1 13,7a

9 In Love Boko - Skoglund R N 3 2 3 3 0 11,5a

10 Otroligosåfin - Söderberg L-G 1 1 1 6 4 11,5a

11 Tale of Jacks - Widell K 0 0 7 1 1 11,2a

12 Gooner - Wäjersten D 1 1 3 4 2 12,1a

V75-2, 2 140 meter volt

1 G.G.Ojjdo - Pettersson T 5 2 4 3 2 25,5

2 Tangen Töff - Bergh R 1 5 6 8 6 25,0

2 160:

3 Moeses - Wäjersten D 0 8 0 0 4 23,5

4 Ard* - Östre O J 3 1 1 3 4 23,5

5 Demex - Persson J-O 2 1 2 3 0 23,1

6 Mo Sjur - Eriksson U 7 1 3 1 2 22,7

7 Nordby Fröy* - Nilsen P L 4 k 6 1 3 23,0

8 Emil Mollyn* - Djuse M A 1 0 3 0 0 22,3

2 180:

9 B.W.Rune - Djuse M E d 3 0 0 6 23,1

10 Månlykke A.M. - Melander G 2 1 1 1 1 22,1

11 Våler Nikolai* - Goop B 4 1 5 0 0 22,6

12 Järvsöodin - Ohlsson U 5 3 4 2 3 23,3

13 Eldvin - Westholm J d 0 2 d 0 22,3

V75-3, 2 140 meter auto

1 Margareta Tooma - Forslin H 7 d 1 k 1 12,6a

2 Turmalin Yankee - Niklasson M d 1 3 1 0 14,0a

3 Global Benefit - Djuse M A 3 2 2 0 1 13,1a

4 She Follow Me - Lövdal A d 0 0 1 2 13,2a

5 Lovely O.O. - Florhed O 1 3 7 5 1 14,1a

6 Firstclass U.M. - Hammarström N 2 5 6 1 3 14,1a

7 La Mauresque - Grundmann D 1 2 4 7 6 11,6a

8 Make More Cider - Lindblom C P 2 5 2 6 2 12,2a

9 Global at Work - Wäjersten O 2 3 1 3 1 11,8a

10 Anna Mauds Lassie - Hansson M 1 2 0 7 5 13,5a

11 Inshallah - Lindbög Nielsen O 2 0 5 1 0 12,9a

12 Qeen Roc - Oscarsson K 7 1 1 6 0 12,4a

13 Gitte Silvåkra - Rosleff V 2 1 1 4 2 12,5a

14 Feerie de Fael - Ekberg W 0 5 3 0 3 12,1a

15 Ies Elisabet - Djuse M E 0 8 3 3 1 12,4a

V75-4, 2 140 meter volt

1 Global Attention - Djuse M E 1 d 0 1 0 15,9

2 Born Winner - Djuse M A 2 3 5 1 4 15,7

3 G.K.Justus - Kihlström Ö 2 2 1 4 3 15,8

4 Haitkin Am - Adielsson E 1 1 1 0 1 15,2

5 Santos de Castella - Westholm J d 1 0 1 1 14,7

6 Kissinger Boko - Dunder R 1 0 3 1 1 15,4

7 Eagle Hall - Ohlsson U k 5 2 1 2 15,5

8 Final Whistle - Djuse M 1 1 1 2 3 15,0

9 Fighter - Svedberg M B 1 2 1 1 2 14,7

10 Loveyouecus - Lundberg P d 1 1 4 5 16,2

11 Listas Alice - Persson B 2 4 2 1 6 14,5

12 Harriet Web - Andersen T 0 3 0 1 2 14,3

V75-5, 2 640 meter auto

1 Devs Definitif - Djuse M 3 4 3 0 1 11,3a

2 Just Celebration - Ohlsson U 1 2 2 1 4 13,7a

3 Prince Yoda - Leo E d 1 1 7 1 12,9a

4 Bitcoind' Arc - Goop B 6 1 1 1 4 12,9a

5 Don't be Weak - Lundberg P 3 4 1 6 1 12,4a

6 Silver Bullit - Ekberg W 2 3 d 1 3 14,2a

7 Jackpot Band - Adielsson E 1 5 1 3 3 11,8a

8 Condior - Bergh R 1 1 d 0 1 12,4a

9 Gogobet Sisu* - Djuse M E d 1 1 4 8 12,6a

10 Berra Steel - Wäjersten D 6 6 1 3 1 13,0a

11 One Kind of Art - Andersson O J 1 d 1 1 5 12,2a

12 Ajusco - Eriksson A 2 1 2 2 3 13,3a

V75-6, DD-1, 1 640 meter auto

1 Beartime - Djuse M A 1 d 2 3 d 11,0a

2 Ebony Boko - Westholm J 5 0 0 5 0 11,0a

3 Upstate Face - Kolgjini A d 5 1 5 1 11,2a

4 Van Gogh Z.S. - Lennartsson P 3 0 d 1 1 11,6a

5 Dom Perignon - Djuse M 2 0 6 3 0 12,2a

6 Mr Clayton J.F. - Djuse M E 4 2 d 4 4 11,2a

7 Valley Brodde - Kihlström Ö 0 0 5 1 3 11,3a

8 Malkin - Forslin H 1 4 d d 3 11,5a

9 Can Lane - Adielsson E 0 0 4 1 1 11,1a

10 Even's Cool Boy - Dunder R 2 4 7 1 1 11,5a

11 Vikens High Yield - Bergh R 5 7 1 0 0 11,0a

V75-7, DD-2, 2 140 meter auto

1 Wild Love - Oscarsson K 7 d 5 d 1 10,7a

2 Bahia Quesnot* - Guelpa J 0 4 6 3 8 08,7a

3 Missle Hill - Kihlström Ö 1 1 2 2 1 09,2a

4 Brother Bill - Goop B 3 2 d 5 d 11,6a

5 Upset Face - Kolgjini A 3 1 0 3 2 10,1a

6 Dear Friend - Adielsson E 1 1 1 0 8 10,4a

7 Click Bait - Lennartsson P 5 1 1 5 5 09,5a

8 Hail Mary - Bergh R 1 1 1 2 2 11,3a

9 Vernissage Grif* - Gocciadoro A 1 5 1 0 3 09,2a

10 Disco Volante - Ohlsson U 1 7 1 5 0 09,9a


ANNONS: Här hittar du Sportbladets alla andelssystem under hela veckan. [Extern länk]


Publisert:

LÄS VIDARE

V64-JACKPOTT: ”Kan överraska på V64 – se upp för skrällen”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav

Hästar