”Närmaste jag kommit en Hambo-vinnare...”

Stefan Hultman skulle köpa Captain Corey – men somnade: ”För jävligt”

Captain Corey vann superloppet Hambletonian med Åke Svanstedt och för ägarna Robert Lindström, SRF Stable, Knutsson Trotting och Malin Åberg med flera.

Men stjärnhästen hade kunnat vara i annan ägo - om inte John Blund slagit till.

– Jag somnade precis innan budgivningen, säger före detta stortränaren och numera tv-experten Stefan Hultman, som tillsammans med ett gäng bestämt sig för att köpa hästen.

Nyligen slog Captain Corey till i världens största treåringslopp, Hambletonian. Tillsammans med sin tränare och kusk Åke Svanstedt tog stjärnhästen en imponerande seger.

Ägare: SRF Stable (Lennart Ågren), Knutsson Trotting, Robert Lindström, Malin Åberg med flera.

4 oktober 2019, under Lexington-auktionen i USA, ropade Robert Lindström in den läckre travaren för 150 000 dollar, 1,3 miljoner kronor, med dagens växelkurs.

Bakgrunden: Den före detta stortränaren och numera tv-experten Stefan Hultman hade, tillsammans med ett gäng, bestämt sig för att köpa Captain Corey.

Hultman ringde agenten Robert Lindström, som var på plats i Lexington, och gjorde klart.

– Allt var klappat och klart, säger Hultman, som även berättat den dråpliga historien i ATG Live.

”Ringde - inget svar”

Men när hästen var på väg upp i auktionsringen hände något. Robet fick inte tag i Stefan som satt och följde auktionen via länk i Sverige.

– Jag ringde tre nummer före, inget svar. Jag textade honom lite snabbt också, inget svar. Jag ringde gång på gång. Inget svar, berättar Robert Lindström i ”Travpodden” med David Neves och Patric Skoglund.

– Jag har typ 1-diabetes, slarvar jag med maten, då blir jag låg i blodsockret, så jag somnade till precis innan budgivning, förklarar Hultman.

Han fortsätter:

– Jag hade sagt till Lindström att jag hade köpare på hästen och hade vi kunde gå långt.

Lindström fick helt sonika ta saken i egna händer - mitt under brinnande budgivning.

– Jag såg Lennart Ågren (SRF Stable/Svea Ekonomi) och joggade över. Du Lennart jag har en häst jag ska köpa, men jag har inte nog med pengar, du har bank i Sverige, nu måste jag låna pengar av dig. Han skrattade och frågade: blir den dyr då? Hur mycket behöver du? Den kan gå till en hundring (100 000 dollar). Det blir okej, sa han, säger Lindström i ”Travpodden”.

Som ovan nämnt kostade hästen 150 000 dollar vid inköp och det hela slutade med att Lennart Ågren (SRF Stable) gick med som delägare.

”Var så jäkla förbannad”

Hultman? Han sussade fortsatt på hemma på Ekerö.

– Jag hade femton missade samtal från Lindström när jag vaknade. Jag ringde upp, säger han.

Lindström:

– Hultman frågade om vi fick honom. Jag fick han, inte du. Kan du inte hålla dig vaken ska du inte ha hästen. Jag var så jäkla förbannad på han då. Så var det.

Hultman:

– Lindström var fly förbannad. Jag förstår honom helt och hållet, till hundra procent. Men det är ju bara för jävligt. Det är det närmaste jag har kommit en Hambo-vinnare...

– Jag gråter inte över spilld mjölk. Jag är bara stolt över att jag plockade ut en enda häst på hela auktionen och det är just den hästen som går och vinner Hambletonian. Det är lite av en dröm för mig, jag läser ju auktionskataloger som om det vore bibeln, att man hade så klart för sig.

Captain Corey vann även storloppet Earl Beal Memorial värt 150 000 dollar och nu har stjärnhästen sprungit in över en miljon dollar, eller drygt 8,8 miljoner kronor svenska kronor.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!