Drog in flera miljoner – på restaurangens toalett

Andelsexperten Niklas Winterstein spelade in 2 miljoner på V86 • Spelproffsets supervecka • ”Smet från middagen”

Försäljningschefen och spelexperten Niklas Winterstein är i hysterisk travform.

Nu senast alla rätt på V86 – där tio andelsköpare fick dela på två miljoner.

– Det var faktiskt väldigt roligt, det måste hörts jubel från restaurangens toalett, säger 40-åringen till Trav365.

Det sägs att en travspelare kan hitta det där rätta flytet, då det mesta går rätt väg, då målfoton och slutstrider är ens vänner.

Det är så säljchefen och andelsexperten Niklas Winterstein känner för tillfället.

Under september har träffprocenten varit skrämmande hög med flera V75-system som nått alla rätt och genererat miljonvinster till andelsköparna.

Winterstein, som tidigare dragit in flera storvinster, lägger sina andelslir hos butiken Café Brasco och under onsdagens V86-spel från banorna Åby och Solvalla var det återigen dags att glädja sina följare.

Efter ett par rejäla skrällar landade utdelningen för full pott på 1 763 290 kronor.

”Självförtroendet är på topp”

För Niklas Wintersteins tio betalande kunder blev belöningen, med sexor och sjuor inräknade, 2 033 511 kronor – strax över 200 000 kronor per andel.

– Det är fantastiskt roligt och många blev väldigt glada under onsdagskvällen. Nu blev det vinst för mitt allra största system där det kostar över 1 000 kronor att delta i, ett system som går för att ta hela potten, ett så kallat pottsystem. Nu var det riktigt nära att vi blev ensamma på spelformen men jag är jättenöjd med att det blev två miljoner, säger spelläggaren och berättar vidare:

– Tidigare under månaden spelade vi in 75 000 kronor till varje andelsköpare då V75 avgjordes på Jägersro. Extra roligt då att det var det lilla systemet som bara kostade 175 kronor. Det blev dessutom två lappar med sju rätt häromdagen från Bjerke (V75). Formen är god och både självförtroendet och självkänslan är på topp. Jag har spelat och vunnit mycket själv på trav, men känslan att få glädja andra är otroligt. Att pengarna faktiskt gör skillnad.

Hur såg onsdagskvällen ut för din del. Följde du direktsändningen från de två saxbanorna?

– Jag befann mig på konferens men när det började dra ihop sig så smet jag ifrån middagen mellan varmrätten och efterrätten. Jag stack till restaurangens toalett och följde sista loppet därifrån. Det var faktiskt lite roligt, det måste hörts jubel därifrån. När jag kom ut till mina kollegor började telefonen ringa.

Niklas Wintersteins spikade efter stor vånda Felicia Zet i V86–6. En del av förklaringen: hans dotter heter Felicia.
Niklas Wintersteins spikade efter stor vånda Felicia Zet i V86–6. En del av förklaringen: hans dotter heter Felicia.

Spiken: ”Min dotter heter Felicia”

Det vinnande V86-systemet använde sig av två spikar (Felicia Zet, V86–6 och Sidney Celeber, V86–8).

I övriga avdelningar var det välgarderat och i flera av loppen kunde tvåan i mål gjort Niklas Winterstein till ensam vinnare just den här onsdagskvällen.

Men singelstrecket i den sjätte avdelningen var ingen självklarhet då spelläggaren hade mycket svårt att bestämma sig vem som skulle få förtroendet.

– Felicia Zet var verkligen inte given för mig då jag hade tre A-rankade hästar som jag i princip inte kunde skilja åt. Nu blev det rätt spik här och det känns naturligtvis skönt att det gick hela vägen. Egentligen föll avgörandet på att min dotter heter Felicia, jag kunde helt enkelt inte ranka någon först här, berättar Winterstein och ger samtidigt sin syn på den avslutande dramatiken:

– Sidney Celeber som jag spikat, där hade jag hört att tränaren Roger Walmann varit optimistisk och det är en tränare som har väldigt bra koll på att bedöma chanser. Nu hamnade Örjan Kihlström utvändigt ledaren med favoriten Champ Lane och då vet man ju hur det brukar sluta men spiken höll jättebra och beröm även till kusken Kim Eriksson som växer i ledning. De visade klass.

Du är en framgångsrik försäljningschef på Svea Ekonomi med mängder av uppdrag och åtaganden. Hur hinner du med allt inom travet?

– Det var inte helt givet att tacka ja till att bli spelläggare på Café Brasco när Dennis Olofsson, som driver butiken tillsammans med Gunilla Welander, frågade för en tid sedan, jag tvekade men kan nu säga att det är inget jag ångrar, det är otroligt roligt.

– Jag lägger i princip all min övriga tid på just travet. När jag åker bil så lyssnar jag på poddar och hemma blir det många lopp och stort plugg. Min fru Veronica och jag är väldigt intresserade av travet och allt runtomkring.

Har någon av de tio som vann 200 000 kronor hört av sig privat till dig efter vinsten?

– Ja, två av dem har kontaktat mig på Instagram, vi får se om de övriga också hör av sig. De är jätteglada och jag är stolt och glad över att det gått så otroligt bra den senaste tiden. Tyvärr hade jag ingen egen andel den här gången men det känns väldigt bra ändå.

Fyra system löste V86-gåtan

De tre övriga vinnande systemen tillhörde dels en spelare som satsat runt 2 000 kronor på ett större Harry Boy-system och vann 1 913 487 kronor.

En spelare satsade 96 kronor – vann 1,8 miljoner. Den anonyme vinnaren berättade för Trav365 att han varit hemlös i många år och tidigare levt i missbruk.

Den tredje spelaren var en man i mellan-Sverige som spelat ett matematiskt system för 630 kronor. Trots att hans fru förbjudit honom att spela drog han in runt 1,8 miljoner.

Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN