”Jag är jättechockad”

Foto: Latitud med Thomas Uhrberg i sulkyn skrällvann och är nu klar för final i Sprintermästaren.
TRAV

Försöken till Sprintermästaren är avklarade.

I försök tre vann storskrällen Latitud med Thomas Uhrberg på nytt svenskt rekord.

– Jag är jättechockad, sa tränare Sölve Bäck om sin hästs prestation i loppet.

De tre försöken är nu avklarade och lottningen till Sprintermästaren är klar.

Så gick det i försöken:

Försök 1:

Till ledningen flög 5 Santana Ås med Tom Horpestad. Ekipaget drog sedan i hårt tempo och ledde lopp med några längder hela tiden. In på upploppet närmade sig Quip Du Beauvoisin och Jörgen Westholm som hade travat i rygg på ledaren hela loppet. Men Santana Ås visade upp bra form och kunde hålla undan till seger och en finalplats var klar.

– Jag hoppas på ett fint rygglopp i finalen, sa Tom Horpestad i vinnarcirkeln.

Försök 2:

Efter lite körning kunde Erik Adielsson med storfavoriten Artistic Ås ta över ledningen av Global Journey med Åke Svanstedt. Första 500 meterna travades på 1.10,9. Men efter den tuffa inledningen fick Adielsson dämpa hårt och såg länge ut att infria förväntningarna med vinst. Men in på upploppet styrde Svanstedt ner på open stretch och fick en väldig fart på Global Journey som inte hade några problem med att spurta till vinst.

– Jag trodde jag skulle kunna vinna på förhand. Det är en allround häst när han är pigg och fräsch, sa Åke Svanstedt efter loppet.

Försök 3:

Storfavoriten Harpers Joker galopperade innan bilen och tappade mycket mark. Till ledningen kunde då enkelt Trustworthy Ås glida med Stefan Persson. Första 500 gick på 11,2 och Stefan Persson fortsatte hålla tempot högt. In på upploppet fick Latitud som fått en bra resa lucka och spurtade mycket bra. Storskrällen var ett faktum då hästen med Thomas Uhrberg i sulkyn skar mållinjen först. Tiden: 1.11,1 var också svenskt rekord. Hästen stod i cirka 38 gånger pengarna så det var en riktig smällkaramell.

– Han var mycket bra för dagen. Han kändes bättre ju längre loppet gick. Han kändes stark i sista sväng och då började jag tro på seger, sa segerkusken Uhrberg.

Tränaren till hästen Sölve Bäck var chockad över hästens prestation.

Jag är jättechockad, sa han i vinnarcirkeln.

Startlista Sprintermästaren:

1. Latitud

2. Global Journey

3. Santana Ås

4. Artistic Ås

5. Trustworthy Ås

6. Armbro Escobar

7. Evidence Ås

8. Quick Profit

9. Quip Du Beauvoisin

10. Dust All Over