Petri Puro säljer Commander Crowe

Av: Patrik Fernlund, Minimedia

Publicerad:
Uppdaterad:
Petri Puro och Commander Crowe.
Foto: KANAL75
Petri Puro och Commander Crowe.

Petri Puro säljer 40 procent i Commander Crowe.

Köpare är den välkände finansmannen Björn Nordstrand.

– Det var rätt läge att göra affär och det är roligt att få med spännande människor i hästen, säger Petri Puro till Trav365.

För exakt ett år sedan vann Commander Crowe Derbyt på Jägersro och Petri Puro tjänade en rejäl slant.

Nu, ett år senare, säljer han 40 procent i sin stjärnhäst till finansmannen Björn Nordstrand.

– Nu äger jag 30 procent i hästen. Det var rätt läge att göra affär. Det är roligt att få med spännande människor med mycket kunskap i hästen, säger Petri Puro till Trav365.

Per Gessle

Björn Nordstrand har i många år varit stor hästägare och ägde bland annat Anders Crown som tävlande framgångsrikt i början av 90-talet. Nordstrand var tidigare vd i TV4 och äger Hotel Tylösand utanför Halmstad tillsammans med popstjärnan Per Gessle.

Vad kostade 40 procent i Commander Crowe?

– Det vill jag inte uttala mig om. De priserna som figurerar runt är bara spekulationer. Jag förstår inte vad de fått de priserna ifrån. Det är bara jag och köparen som vet priset, säger Petri Puro till Trav365.

Snart startklar

Commander Crowes senaste framträdande på banan var under Halmstads Sprintermästarmeeting. Han vann då Gulddivisionen lekande enkelt. Men efter den segern blev han mystiskt sjuk, men nu är han frisk och tränar för fullt.

– Jag körde honom precis och han känns jättefin. Jag siktar på att starta honom om 3-4 veckor. Jag tycker det ser ljust ut nu igen. Detta blev en bra vecka ekonomiskt för andra året i rad, säger Petri Puro till Trav365.

Publicerad: