Conny sågas i Frankrike

TRAV

I Sverige är Conny Nobell hyllad.

I Frankrike däremot har han mycket kvar att bevisa.

- Conny Nobell är för ömtålig för det tuffa Prix d'Amerique, säger Jean-Francois Meyer, journalist på Paris Turf.

– Det håller jag inte alls med om, han har vunnit både Kriteriet och Derbyt, så han kommer inte att göra bort sig på söndag, kontrar Olle Goop.

Det börjar dra ihop sig på allvar för Conny Nobell. På söndag går det inte längre att skylla ifrån sig. På söndag, på Vincennes, måste Conny Nobell göra sitt livs lopp. I alla fall om det ska bli seger i Prix d'Amerique. Men medan skötaren Stellan Lundqvist rapporterar allt väl från gården i Normandie, sätts det frågetecken för Conny Nobell bland fransmännen. Jean-Francois Meyer är journalist på travtidningen Paris Turf och han har stenkoll på samtliga hästar i årets lopp.

– Conny Nobell har tränat hårt ett tag och ser bra ut, men jag tvivlar på att han har hunnit bli tillräckligt hård för den här komplicerade banan och det tuffa Prix d'Amerique.

– Även om tränaren Olle Goop vet vad som krävs och Björn Goop är en utomordentlig kusk så är Conny Nobell för ömtålig för loppet, säger Jean-Francois Meyer.

Olle Goop håller inte med.

– Nej, det gör jag inte. Även om givetvis dagsform och löpningsförlopp kommer att avgöra det mesta på söndag, så håller jag inte med om att Conny skulle vara för ömtålig. Vi får vänta till på söndag, och se vem som har rätt helt enkelt, avslutar Olle Goop.

Mattias Spante/Minimedia