Keystone Brady – en favorit i fara

TRAV

Stig H Johanssons senaste krönika

Micke Nybrink tog upp de nya anmälningsrutinerna i sin krönika i går.

De kan tyckas vara bra, men ärligt talat tror jag inte att det blir så stor skillnad när de börjar användas.

Lite av en storm i ett vattenglas.

Jag förstår inte riktigt effekten av att kuskarna måste välja häst innan de får se spåren. Det är nog en allmän jämlikhetstanke. Allting ska vara så rättvist, men i slutändan blir det ingen större skillnad i alla fall.

Sedan kan jag tycka att det kan bli fel i vissa fall. När man tänker på till exempel Derbyt, Kriteriet och liknande storlopp.

Då skulle det kännas konstigt att jag inte får ha bästa kusken på den häst med bäst chanser efter de givna förutsättningarna.

Trivs i USA

Man måste gratulera Giant Diablo och Johan Untersteiner för deras framgång i USA. Det är fantastiskt bra gjort av henne. Tydligen trivs hon bra där borta och har hittat en ny formtopp.

Det känns så klart bra att toppa tränarligan. Våra hästar har sprungit in över 25 miljoner. Det har flutit på bra sedan i våras.

I fjol blev det 34 miljoner insprungna kronor. Det blir svårt att uppnå i år. Kommer vi upp i 30 är det bra.

Vi hade tre månader i början av året då vi inte fick ihop särskilt många kronor.

Min rekordnotering är 43 miljoner. För att komma upp i de summorna behövs det en Victory Tilly som tjänar tio miljoner. De individerna dyker inte upp så ofta...

Udda distanser

I kväll på V64 är det två lopp med udda distanser, 1?140 meter och 4?000 meter.

Solvalla har det här en gång om året och jag tycker att man ska fortsätta med det. Det är lite roligt att testa på sådant här.

Jag startar flera hästar och några av dem skulle kunna dyka upp i segerstriden.

Blue Chip Star (V64-1) är en hedershäst som gör bra prestationer hela tiden. Nu är det lite speciella förhållanden och det kan bli svårt att komma till en idealisk position. Inte mer än en av dem som räknas.

Lindy Later (V64-4) var en besvikelse senast. Även om tiden var bra var det en ”medhängartid” och det säger ingenting. Lite tveksamt och han är svårbedömd. Är han så bra som han borde vara, ser det inte så blodigt ut. Då räknas han.

Keystone Brady (V64-6) har varit borta. Behöver några lopp för att komma igång. Fick dessutom ett uruselt läge. Det är absolut en favorit i fara. Visst har han visat kapacitet, men formen är inte som den ska.

Royal Snix (V64-2) fortsätter att förvåna genom att göra bort sig med jämna mellanrum. Från det dåliga läget får han först och främst försöka ta sig runt felfritt.

Pythagoras Karsk (V64-5) går bra utan att räcka till vinst så ofta. Det gäller nu också. Speciellt när det är normal distans. Han är bäst över sprinterdistans.

Stig H Johansson