Lärlingen: Det är det största loppet

TRAV

Åke Svanstedt missar V75 – då får Linus Svensson köra i gulddivisionen

Foto: Linus Svensson och Åke Svanstedt.

När Åke Svanstedt tar ledigt får lärlingen Linus Svensson chansen.

På lördag sitter han upp bakom Clear Sign i gulddivisionen på V75.

– Det känns väldigt stort, det här är det största loppet som jag har fått köra, säger han.

Tränaren Åke Svanstedt väljer att stanna hemma vid helgens jackpott på V75. I stället för att vara på plats och köra stallets hästar låter han stallets lärling Linus Svensson sitta upp i gulddivisionen, V75-3, bakom Clear Sign

– Jag sköter hästen och ägaren ville att jag skulle köra när inte Åke åker upp till Sundsvall. Det känns väldigt stort och det är det största loppet som jag har fått köra, berättar Linus Svensson.

Kommer Åke säga till dig hur du ska köra?

– Han kommer väl säga en liten kommentar men ofta säger han inget. Det är svårt att ge körorder och det får bli som det blir. Man får göra det bästa av situationen bara.

Hur är det med hästen?

– Det är okej, han var lite sämre i det näst sista jobbet. Han ska gå jobb igen på torsdag så får vi se hur det är då. Jag tycker att han var mycket bättre inför starten på Åby senast

Kan hästen strykas?

– Det vet jag inte. Vi får ta ställning på torsdag. Det är inte att han är sjuk, det är mer en feeling jag fick när jag körde hästen.

Men om hästen är pigg och kry tror han på bra chans.

– Om allt är som det ska tror jag att vi kan vara med en bit fram. Det är mycket tuffare nu eftersom det är V75. Senast var det ett lopp på Åby och han mötte många bra hästar där och gjorde ett bra lopp trots dödens. Är allt som det ska är jag lite optimist. Det är bra hästar på start, men jag fick ett bra spår och hästen går alltid bra till slut.