Tränarens viktvad – skänker 50 000 kr

TRAV

Svante Båth och vännerna ska komma i form: ”Ska väga under 100 kilo”

Här är travtränaren Svante Båths udda viktvad med kompisarna.

Lyckas inte han och ett gäng vänner gå ner till sina viktmål på ett år skänker de tillsammans 250 000 kronor till den första invandrare som får uppehållstillstånd i Sverige efter invägningen.

– Det är bra att det är en ansenlig summa som man inte vill släppa ifrån sig, säger han.

Foto: Travtränaren Svante Båth och hans vänner har ingått ett viktvad inför nästa sommar. Svante ska gå ner under 100 kilo – annars tvingas han betala 50 000 kronor.

Bergsåkerstränaren Svante Båth och fyra av hans vänner har bestämt sig för komma i form och gå ner i vikt.

Och de menar allvar. Därför har de fem vännerna ingått ett något annorlunda viktvad.

Till storloppet Sprintermästaren nästa år ska de ha gått ner till de viktmål som de bestämt.

Om bara en person klarar sig får han hela potten, blir det två personer som når målet så delar de på pengarna.

”Går till något vettigt”

Och skulle ingen klara målet så skänker de pengarna till den första invandrare som får uppehållstillstånd i Sverige efter den helgen.

– Det var Håkan Lundström som kom på det. Vi vill att det ska gå till något vettigt, men inget som vi har nytta av, förklarar Båth.

– Det är bra att det är en ansenlig summa som man inte vill släppa ifrån sig. En tusenlapp kan man betala om man är hungrig men det gör man inte med 50 000 kronor.

Men hur kommer det sig att ni gjort det här vadet?

– Först så har jag jojo-bantning som hobby. Sedan satt vi någon sen kväll och kom överens om att vi borde gå ner i vikt och då måste vi ta till något extra. Slår man vad om en tusenlapp så tror jag att vi betalar den tusenlappen den dagen vi blir hungriga. Så det gäller att ha en ansenlig summa. Vi har våra mål och hur mycket vi ska gå ner.

Hur mycket ska du gå ner?

– Jag ska gå ner till 99 kilo, jag ska väga under 100 kilo. Jag vägde in mig på 120,5 kilo för en vecka sedan. Planen är att jag ska kapa minst hälften innan hösten. Men det är en lång period, det är till Sprintermästaren-torsdagen som vi ska ha uppnått det här. 

Hur ska du gå tillväga?

– Det gäller att både fokusera på träning och kost. Det blir inget dipp till chipsen och vi har gömt fjärrkontrollen. Jag gillar att promenera. Vi vår styra upp våra matvanor och sedan får vi försöka få in lite rutiner när det gäller träningen.