'Nu måste banken få fram pengarna'

TRAV

Baben Persson, 59, spelade in mest pengar på V86 i landet i går – 48 kunder hos ICA-butiken i Sveg får dela på 962 000 kronor

ICA-butiken i lilla Sveg blev överlägset bäst i landet på V86 i onsdags.

Baben Persson, 59, spelade in 962 000 kronor som 48 kunder får dela på.

Nu sprids ryktet på lilla orten och grattis-meddelanden väller in.

– En succé, jätteskoj att leverera en vinst igen. Redan i går började det strömma in sms, säger han till Trav365.

59-årige Baben Persson sköter andelsspelen hos ICA-butiken i Sveg – och som han gör det.

Han har spelat in flera storvinster de senaste åren och totalt har ICA-butikens kunder kunnat dela på 4,7 miljoner kronor tack vare Baben.

Under onsdagen när spelformen V86 saxades mellan Solvalla och Jägersro slog han till igen.

Baben spelade in överlägset mest pengar i Sverige då butiken vann 962 000 kronor.

Varje kund hade betalat 81 kronor för att vara med – och fick drygt 20 000 kronor tillbaka.

”Åttonde storvinsten”

– En succe, jätteskoj att leverera en vinst igen. Det har blivit en del vinster under de två senaste åren, och jag tror det här var det åttonde storvinsten som vi haft. Vi har spelat in närmare 4,7 miljoner kronor, och det känns naturligtvis väldigt bra.

Vinstsystemet i går innehöll en spik, Baben förlitade sig på Radysin America.

– Jag tyckte det var en bra spik, och sedan fick jag med jätteskrällen Touch My Shadow som rensare rejält. Vi hade fyra hästar i den sista avdelningen där jättefavoriten Bart M.M. vann så det kunde blivit betydligt mer pengar om han förlorat, men vi är givetvis glada ändå och det viktigaste och roligaste är att våra kunder vinner pengar.

”Bra service”

Hur har reaktionerna bland kunderna varit?

– Redan i går började det strömma in sms i telefon och mail i datorn, och ryktet sprider sig snabbt i en sådan här liten ort. Det kommer bli bra drag i butiken i dag, och nu gäller det bara att banken får fram sina pengar. Det är vår målsättning, att kunderna ska få sina vinstpengar så fort som möjligt – det tycker vi är bra service.

Baben själv följde travet via tv:n i går, precis som alla andra dagar. Att han de senaste åren varit så framgångsrik på travspel förklarar han så här.

– Jag lägger ned väldigt mycket tid på det, och sedan är jag en tävlingsmänniska, jag vill leverera och jag läser på mycket. Man behöver både tur och skicklighet, men jag har mycket egna idéer och det måste man ha.