Trav

Vann 150 000 – på målfotot

Av: 

Minimedia

Christoffer Wickman

TRAV

Miljonmannen från Skövde har slagit till igen

Han trodde de hade spruckit på V86 och det blev dålig stämning i butiken.

Sedan kom målfotot som räddade dem – och vinsten blev 149 000 kronor.

– Jag trodde verkligen att vi hade missat, säger Tommy Ranta-Mikkula, till Trav365.

Miljonmannen Tommy Ranta-Mikkula, 49, driver Öfvermans Spelcafé i Skövde.

Så sent som för fyra veckor sedan spelade han in 1,8 miljoner kronor till butikens kunder, och nu har han slagit till igen.

Under onsdagens V86-tävlingar ”räddades” dem av ett målfoto och de fick alla rätt.

Vinsten skrevs till 149 524 kronor och 30 kunder i butiken fick 4 984 kronor var.

”Trodde vi var borta”

Det var i den fjärde V86-avdelningen som millimetrarna var på butikens sida. I en tuff slutstrid mellan Ante Lisell med Blue Rocket och Västerbo Highflyer och Daniel Redén trodde Tommy och kunderna i butiken att V86-andelen de hade i handen var värdelös.

– Jag trodde verkligen vi hade åkt, det såg ut som att Blue Rocket vann och den hade vi inte med på systemet. När jag såg loppet live så tyckte jag det såg trångt ut när Blue Rocket fick luckan i sista sväng, men när jag såg reprisen förstod jag att han inte skulle bli diskvalificerad och då trodde jag vi var borta.

Men sedan kom räddningen. Västerbo Highflyer och Daniel Redén hann dit i sista steget och fick dela segern med Blue Rocket.

– Då blev det givetvis glada miner i butiken igen, och resterande loppen var inget problem för oss.

”Försöker leta minus”

När Tommy spelade in 1,8 miljoner för fyra veckor sedan tömde han Skövde på pengar då andelsägarna skulle hämta ut sina vinster. Det var inte första gången Öfvermans Spelcafé slagit till. I fjol spelade han in 2,3 miljoner kronor till butiken, som varit väldigt framgångsrik på travspel.

– Jag försöker oftast hitta minusfaktorer på betrodda hästar för att istället kunna plocka med skrällar, och det har visat sig vara framgångsrikt. M.T.Harmony och Dencos Nemo Kilab var två betrodda hästar som jag plockade bort i går, M.T.Harmony skulle gå med skor bak och Dencos Nemo Kilab hade stått över jobb och där siktade tränaren Veijo Heiskanen på V75 den 20 december.

Tommy spikade Darling Boko och Odin Töll på V86-systemet, och bägge vann enkelt.

– Darling Boko spikade väl hela Sverige och den var inte så svår, men Odin Töll var jag nöjd med som spik då han inte var favorit. Jag läste tidig ledning på Odin Töll och då förstod jag att han skulle bli svårslagen.

”Stänger alltid av telefonen”

Trots att butiken inte hunnit öppna ännu när Trav365 når Tommy Ranta-Mikkula tidigt på torsdagsmorgonen har glada kunder redan hört av sig.

– De har skrivit på Faceboook och skickat sms, och det är så klart alltid roligt att kunna dela ut pengar till mina kunder. Jag jobbade i butiken i går och tittade som vanligt på travet live, och det var spännande att kunna räkna in lopp för lopp. Även om det inte är samma tryck i butiken på onsdagar längre sedan de senarelagt starten av V86 så var det några kunder här i går, och det är alltid speciellt att jobba in det tillsammans.

Tommy ser alltid travet live, inte bara för att han är en stor traventusiast, utan det finns fler förklaringar.

– De få gånger som jag missar att se travet live av olika anledningar får jag alltid stänga av mobiltelefonen. Får jag inget sms eller samtal när travet är slut så förstår jag att vi inte vunnit, och det tar bort hela spänningen.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!