Värt att syna Victory Tilly

TRAV

Läs Challes färska travtips

Bollnäs får äran att ta emot både Järvsöfaks och Victory Tilly. Kul sport men normalt inte så roligt för spelet.

Järvsöfaks torskar inte men hur bra är Victory Tilly för dagen? Think Yatzee fick ge sig knappt mot Citation nyligen och då hade Think Yatzee fått öppna stenhårt. Kan han ta emot Victory Tilly? Det finns som sagt en del frågetecken runt Victory Tilly och jag tycker det är värt att syna honom.

V75–1

Favoriten

5 Toamasina är lite av en varannandags-häst och i så fall vinner hon i dag. Fungerar hon i travet samt att hon löser femtespåret från start blir hon farlig.

Outsidern

Även för 4 Simb Pokemon är spåret ett frågetecken. Kapacitet har han så det blir över för klassen. Jag vågar inte lämna honom ostreckad.

Spetsbudet

1 King Value kan stjäla loppet från start. 2 Baggå Boy samt 5 Toamasina utmanar precis som 6 Armbro Wolverine och 7 Salo. Fördel 1 King Value.

Korsdraget

10 Calippo Cake gjorde riktigt bra ifrån sig senast när han spurtade bra till andrapriset efter Istanbul. Calippo står bra inne i loppet och går alltid ända in i mål.

V75–2

Favoriten

Ja, så var det då den här 1 Järvsöfaks igen. Inget har förändrat sig sedan tidigare utan han är fortfarande överlägsen.

Outsidern

Skulle Järvsöfaks ha en kråka i näsan eller något liknande så är det 8 Nordgubben som vinner. Han ser kanonfin ut som vanligt.

Spetsbudet

3 Eng Svarten och 7 Krembest vill nog båda gärna ha ledningen för att ha en bra chans till andrapriset.

Korsdraget

3 Eng Svarten har jag sett -tidigare och den gillar jag så visst kan han vara ett bud om nu favoriten skulle vara sjuk.

V75–3

Favoriten

5 Victory Tilly gör comeback på V75 och som vanligt blir han -favorit men han är tio år och det finns lite tveksamheter runt hans form.

Outsidern

Det skulle vara intressant att -veta hur Svanstedt tänker köra med 3 Tag The Devil. Vill han svara ut -favoriten eller siktar han på rygg -ledaren?

Spetsbudet

1 Think Yatzee kan spetsa om Örjan vill, 3 Tag The Devil är också snabb men det lutar väl ändå åt att 5 Victory Tilly spetsar.

Korsdraget

Jag gillar 8 Caramba Hall men läget blev ju sämsta tänkbara och det blir till att hoppas på all tur i världen för Adielsson om det ska gå.

V75–4

Favoriten

Hästar som är med i storlopp brukar härdas och 3 Orchidee d’Aunous starter i kval och final av Oaks har säkert förbättrat henne ytterligare.

Outsidern

1 Lupino Free tog inte -ledningen senast som jag hoppades på och fick då harva utvändigt ledaren. Erik från innern kan innebära spets. Och vinst.

Spetsbudet

1 Lupino Free, 3 Orchide d’Aunou och 6 Bumblee Mejl. Där har ni dom tre som gör upp om ledningen. Jag tror mest på 1 Lupino Free.

Korsdraget

10 Västerbo Atlantic har två segrar på de fem senaste starterna, båda gångerna har hon gått barfota. I dag går hon barfota igen och det är intressant.

V75–5

Favoriten

Jämn och säker är ett omdöme som passar bra in på 7 Skogsbackens Einar. Han gillar distansen men kan inte utnyttja springspåret.

Outsidern

Svanstedt funderar på att testa barfotakörning på 6 Sixten Palema och faller det väl tycker jag att han borde vinna det här. Spikförslag!

Spetsbudet

6 Sixten Palema tar ledningen.

Korsdraget

3 Niece tror jag egentligen inte gillar distansen men får hon rygg på favoriten kan hon skrälla i detta öppna lopp. Jag vet att hon tränar bra.

V75-6

Favoriten

1 Galaxy Chip Om lär få ta fram all sin snabbhet han har från start för att inte bli fast. Lyckas han med det borde vinstchansen vara stor.

Outsidern

3 Titan W.F är en av utmanarna till favoriten från början och skulle han lyckas ta sig förbi favoriten blir han svårslagen.

Spetsbudet

1 Galaxy Chip Om, 3 Titan W.F, 6 Lukas Lupin och 8 Prime kan -alla lägga iväg rejält från start. Fördel favoriten.

Korsdraget

Med alla startraketer kan det bli överpace och stumma ben till slut på de inblandade – 12 Ace Broline är en enprocentare som hoppas på det scenariot.

V75-7

Favoriten

5 Nightshift vinner ofta och det är en viktig detalj. Fast här kanske han får göra grovjobbet själv och då lär det bli svårare.

Outsidern

Det lutar åt att 2 Flying Ås tar ledningen och därifrån biter hon ifrån sig bra, det visade hon vid segern på Färjestad näst senast.

Spetsbudet

2 Flying Ås.

Korsdraget

8 Coinbox är en hårding som -blivit lite väl bortglömd och det kanske beror mycket på läget. Hittar han ner i banan från start bör han inte nonchaleras.

Challe Berglund