”Han har utvecklats något enormt...”

Christoffer Wickmans plusbetyg från V75 i Gävle

Foto: TR Bild
Christoffer Wickman hyllar Betting Gangster och Carl Johan Jepson

E3-finaler och jackpottfest i Gävle.

Förväntningarna var höga.

Det blev inga miljoner på V75, men flera två- och fyrbenta profiler visade sig från sin bästa sida.

Gävletravet bjöd på travfest under lördagen, förutom V75 så var det stor jackpott på spelformen med 63 miljoner kronor i potten, och dubbla E3-finaler med 925 000 kronor i förstapris.

Tävlingsdagen i Gävle bjöd på det mesta, och Sportbladets Christoffer Wickman sammanfattar omgången med sina plusbetyg, då han sätter och på prestationerna.


Betyg:

Vem: 3 Betting Gangster (V75-2)

Kommentar: Nu fick visserligen Jerry Riordans häst ett bra lopp i ryggar i andraspår, men det gick sakta första varvet och det var nog inte bara jag som trodde att Betting Gangster skulle få problem att hinna fram varvet från mål, på den så normalt spetsgynnade Gävleovalen. Den välstammade treåringen, som utvecklats enormt sedan han började tävla barfota runt om, var dock bara bäst. Fantastiskt kul också för kusken Carl Johan Jepson, som utvecklats något enormt de senaste tre åren, som här fick ta sin största seger i karriären. Välförtjänt!


Betyg:

Vem: 7 No Matter (V75-6)

Kommentar: Svante Båths treåring gynnades visserligen av att flera av de mest betrodda konkurrenterna gjorde bort sig med galopp i ingången till första sväng, men ingen skugga ska falla över No Matter för hon vann plättlätt. Kusken Erik Adielsson fick bestämma tempot framme i tät, och No Matter tackade och tog emot genom att gå undan enkelt över upploppet. Den här segern betydde också Svante Båths 13:e E3-seger, fantastiskt starka papper av ”E3-kungen”!


Betyg:

Vem: 11 Antonio Tabac (V75-7)

Kommentar: Men herregud, vad är det för insats som Oskar Kylin Bloms häst svarade för? Hand upp alla ni som för några månader sedan trodde att Antonio Tabac efter en heldryg inledning på loppet och sedan utvändigt ledaren skulle vinna Silverdivisionen på V75? Nää, tänkte väl det. Den här sexåringen har blivit en helt ny häst hos Kylin Blom, och den här segern på hemmaplan för den unge och lovande proffstränaren betydde nog massor, något som segerintervjun efter loppet också vittnade om. Grattis, Oskar!


Betyg:

Vem: 7 Jaguar Dream (V75-2)

Kommentar: Det är inte ofta en häst som inte vunnit ett lopp hamnar i den här spalten, men Claes Sjöströms E3-tvåa gör sig verkligen förtjänt av det. Blytung inledningen på loppet fram utvändigt ledaren, och väl där så krigade Jaguar Dream storstilat, och fick endast släppa förbi sig Betting Gangster sista biten. Snacka om att falla med flaggan i topp!


Betyg:

Vem: 5 Exclamation Mark (V75-5)

Kommentar: Många trodde att Reijo Liljendahls Exclamation Mark skulle få problem att nå ledningen i det här loppet, men när väl startbilen släppte fältet så var det aldrig något snack. Exclamation Mark bombade till spets och tog sedan sin andra raka V75-seger mycket bekvämt. Fin utveckling i den här fyraåringen!


Betyg:

Vem: 1 Devil Sound (V75-2) 

Kommentar: Kalmars Anders Zackrisson har nog gått och väntat på just den här dagen sedan Devil Sound vann försöket i Romme för två veckor sedan, och så slutar det så här… Devil Sound fick visserligen med sig ett femtepris hem, men då det här var Zackrissons ”chans” att få ta en storseger, så är det nog en tung bilresa hem från Gävle. Devil Sound tog planenligt hand om ledningen och fick väl där bestämma tempot efter eget behag, men när upploppet nalkades var hon slagen på ett steg. Hoppas duon kommer igen!

avChristoffer Wickman

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav