Hon är stjärnans okända delägare

Foto: PERNILLA WAHLMAN/Kanal 75
Sussie Eriksson är en av delägarna i topphästen Maharajah.
TRAV

Här är Maharajahs okända delägare.

Musikalartisten och skådespelaren Sussie Eriksson är en av många ägare i superhästen.

– Jag är fascinerad av travsporten. Det känns helt otroligt att få vara med på den här hästen, säger Sussie Eriksson till Trav365.

Stall Travkompaniet är landets största konsortium med cirka 6 000 delägare. Förutom Maharajah äger de stjärnor som Jaded, Jocose, One Too Many, Calvin Capar (numera avelshingst) med flera. De här hästarna har sprungit in mångmiljonbelopp och vunnit flera storlopp.

Stort intresse för trav

En av delägarna i hästarna är Sussie Eriksson. Hon är känd för en rad roller inom film och teater. På scenen har hon i flera år haft en av huvudrollerna i succémusikalen Mamma Mia. På tv har vi bland annat sett henne i C/O Segemyhr och Parlamentet. Just nu är Sussie Eriksson aktuell på Hamburger Börs med den hyllade krogshowen med R.E.A-gänget. Vid sidan om sitt yrke är trav ett av hennes stora intressen. Få känner till att hon är delägare i Sveriges bästa travhäst, Maharajah.

– Jag har varit med i Travkompaniet sedan starten för tio år sedan. Det var min sambo och min bror som startade det hela. Det var deras idé och det är ett roligt koncept, säger Sussie Eriksson till Trav365.

– Meningen är att alla ska kunna få känna på hur det är att äga en travhäst. Att få uppleva allt runtomkring och lära sig mera. Trav är en fantastiskt fin sport och att besöka Solvalla en härlig vårkväll är jättekul. Har man dessutom en häst till start är det ännu bättre. Det är spännande. Jag fascineras främst av sporten och inte spelet, även om jag spelar lite när jag är på en travbana.

En av de stora aktieägarna

Sussie Eriksson har varit travintresserad sedan lång tid tillbaka. Hennes sambo Anders Nilsson och bror Jesper Eriksson är tillsammans med Jonas Kleberg de största aktieägarna i Travkompaniet.

– Jag är gammal ridtjej och är uppväxt med hästar. Min pappa var travintresserad och min bror väldigt travintresserad. När jag var mindre var jag ofta iväg på trav med dem men på senare år har det inte blivit lika mycket. Dels har jag jobbat väldigt mycket och så har vi två aktiva barn, säger Sussie Eriksson.

Dragit in miljoner

Maharajah har sprungit in 12,7 miljoner kronor hittills och är en av världens bästa travhästar. Efter andraplatsen i världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique, väntar på söndag Prix de France i Paris. Då blir det ett revanschmöte med Prix d’Amerique-vinnaren Ready Cash.

Hur mycket följer du Maharajah? Var du på plats i Paris under Prix d’Amerique?

– Tyvärr har jag inte varit på plats och sett Maharajah så många gånger. Jag har jobbat så otroligt mycket de senaste åren. När han vann Kriteriet för några år sedan var jag på plats men annars har det inte blivit så mycket. Jag har mest följt honom via datorn och tv:n.

– Jag övervägde länge att åka till Prix d’Amerique. Men eftersom jag jobbar på Hamburger Börs varje lördagskväll så blev det inte så. Under söndagen var jag på hockey med min son men följde allt uppsnack inför Prix d’Amerique via Aftonbladets liverapportering. Men när det var fem minuter till start var jag tvungen att stänga av telefonen. Då blev jag så nervös och tänkte se loppet när jag kom hem. Men efter ett tag satte jag på telefonen igen och då fick jag reda på hur det hade gått.

– Det är otroligt kul att få vara med och äga en sådan fixstjärna som Maharajah är. Jag hoppas kunna åka och titta på honom framöver. Jag och min familj bor på Ekerö så egentligen har vi ju nära till Stefan Hultmans stall. Elitloppshelgen är något jag sällan missar och jag kommer att vara på plats i år. Hoppas att Maharajah kan var med då.

Hur går det i Prix de France på söndag?

– Jag håller tummarna för att det ska gå bra. Om jag är hemma på söndag kommer jag att se loppet på datorn eller på tv:n, säger Sussie Eriksson till Trav365.