De har vunnit fyra miljarder kr på V75

Foto: 125 personer hos Tempo i Viskafors fick dela på nästan 20 miljoner kronor 2009. Systemmakaren Johan Eliasson satte alla rätt på V75-systemet. ”Det är den roligaste dagen i hela mitt liv”, sa Johan efter succén.
TRAV

Här är spelet som ger flest miljonärer i Sverige.

Under 2000-talet har 1 408 personer blivit miljonärer på spelformen.

– V75 är fantastiskt och blir bara mer och mer populärt, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

Spelformen V75 är hetluften just nu. Spelet fyller 18 år på lördag och dessutom är det premiär för tävlingen VM i V75 där världens bästa travspelare ska utses.

V75 är spelet som ger flest miljonärer i Sverige. Statistik från spelbolaget ATG visar att under 2 000 talet har 1 408 personer vunnit miljoner tack vare spelformen.

– V75 är fantastiskt och blir bara mer och mer populärt. Delvis för att V75 år efter år genererar många miljonvinnare. Bryter man ner det så är det cirka 10 personer månad i snitt som blivit miljonärer. År efter år, säger Hasse Svennehed, PR-chef på ATG.

Pratar med vinnarna

Totalt har de här vinnarna tagit hem miljonvinster för över fyra miljarder kronor under de här elva åren.

Insatserna skiljer sig åt – alltifrån några kronor till över 1 000 kronor.

Genom åren har Hasse Svennehed varit i kontakt med flera miljonvinnare.

– Varje vecka pratar jag med nya och gamla miljonvinnare. Flera av dem håller jag kontakten med under många år. Många köper en häst eller fler och fortsätter att hålla kvar i sitt intresse. V75-vinster kan bli trav- eller galopphästar, bilar och hus men ibland så används pengarna till något ännu bättre. Jag vet att V75 till exempel har bekostat operationer för att rädda liv. Och en del pengar har skänkts till sjukvården. I minnet finns många glada samtal. Jag gläds med de jag ringer till och ibland får jag också en tår i ögat, säger han.

Här kan du registrera dig och vara med och tävla i VM i V75.