V86

Jätteskrällarna på V86 – chockade spelarna

avNils Larsson

1 av 2 | Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Mountain Cleaver skrällvann på V86, endast spelad på två procent.

Det blev en rejäl skräll i V86-2 då Mountain Cleaver slog jättefavoriten.

Erik Adielsson chockade spelarna då han endast var spelad till två procent på V86.

– Det är en kämpe, sa segerkusken efter loppet.

Onsdagens V86-omgång saxades mellan Solvalla och Åby.

I den andra avdelningen, på Solvalla, så bjöds spelarna på en riktig överraskning då finska gästen Mountain Cleaver vann efter en rejäl avslutning.

Storfavoriten svek från ledningen

Jättefavoriten i loppet, Knifetown Winner, spelad till hela 66 procent på V86, kunde inte infria det stora favoritskapet.

Det såg ljust ut länge då han via en riktigt vass start tog hand om ledningen och första varvet gick på relativt lugna 1.14,5.

Trots det så kunde man alltså inte stå emot skrällen Mountain Cleaver sista biten som gick förbi säkert, spelad endast på två procent på V86.

”Väldigt glad”

Tränaren till skrällen, Pasi Tikkala, var riktigt nöjd efter segern som var värd 60 000 kronor.

– Var väldigt bra. Trodde inte att hon skulle vinna men jag trodde att hon var i bra form. Jag är väldigt glad och jag hoppades Erik skulle köra på samma vis som när han körde förra gången här, då hon vann, sa han i TV12.

”En kämpe”

Loppet som tränaren syftade på var för två år sedan, 21 december 2016, då Erik Adielsson vann med stoet på Solvalla. Nu fick de åter stifta bekantskap och det kunde inte slutat bättre.

– Jag har kört för länge sen men det såg inte ut i formraden att det var så aktuellt nu. Är det vinst varje gång kan vi vänta två år till. Det är en kämpe, har vettig teknik och så men det märks att det är några starter i bältet. Jag hade respekt för hästen i ledningen som också är en krigare, sa Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Superskräll även i V86–6

Det var inte bara Mountain Cleaver som överraskade spelarna. Även i V86–6 blev det en rejäl smäll då Chocoboy tillsammans med Jarno Koskela slog till och vann till över 30 gånger pengarna.

Utdelningen på åtta rätt efter jätteskrällarna blev 514 309 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla