”Mitt namn är smutskastat”

Foto: BEKYMRAD Stefan Hultman nedslagen efter beskedet att Panne de Moteur lämnat positivt dopningsprov efter Elitloppet.
TRAV

Både A- och B-provet visade att Panne de Moteur hade otillåten substans i kroppen i Elitloppsförsöket.

Här är Stefan Hultmans ord efter mardrömsnyheten.

– Det är tråkigt för hela sporten. Mitt namn är redan smutskastat och även om jag senare blir friad är skadan redan skedd, säger Hultman till Kanal75.

Nyheten slog ner som en bomb i trav-Sverige under tisdagen. Stefan Hultmans Elitloppshäst Panne de Moteur testade positivt i dopningstestet efter försöket till miljonloppet.

Tränaren Stefan Hultman berättade att han gett hästen Hippotrim (som innehåller substansen trimetoprim) men att han hållit alla karensregler och att det var ofattbart att A-provet visade på något annat.

”Känner mig trygg...”

Under torsdagen kom så även B-provet och det visade också att Panne de Moteur hade trimetoprim i kroppen.

– Vi har gett hästen Hippotrim, men följt ST:s karensregler med marginal. Det är tråkigt för hela sporten. Mitt namn är redan smutskastat och även om jag senare blir friad är skadan redan skedd, säger Stefan Hultman till Kanal75.

Han fortsätter:

– Ändå, på nått sätt, känner jag mig trygg. Jag kan gå och lägga mig med ett gott samvete och det är A och O för mitt välmående. Du kan inte sköta det här proffsigare än vad vi gör det i mitt stall. Det är hundra procent sanning.

”Fick det i duschahallen”

Tränaren, med sin bas på Ekerö utanför Stockholm, fastslår gång på gång att han följt alla regler till 110 procent och vid själva medicineringen har stallet strikta rutiner, som ska göra att såna här incidenter ska undvikas.

– Hästen fick det i duschhallen som ligger ifrån stallarna, och det är alltid samma person som ger det. Allt för att inte riskera att det blir någon kontaminering, säger Stefan Hultman.