Takter: ”Det här får inte hända”

Foto: ATG Play
Till vänster: Johnny Takter och Oliver Kronos diskvalificerades för galopp. Till höger: Galopp för Johnny Takter och Prowess Kronos vid starten.

avMadeleine Brohlin, Minimedia

TRAV

Johnny Takter hade inte turen på sin sida vid V65-tävlingarna på Halmstad.

Först blev det startgalopp med storfavoriten Prowess Kronos efter en miss vid startbilen.

Sedan fråntogs han segern med Oliver Kronos efter galopp över mållinjen.

–  Jag blev lite besviken och så tycker jag att det tog lite för lång tid att avgöra, säger Johnny Takter i Vinnare V65 i TV4.

Toppkusken Johnny Takter hamnade i centrum under måndagens V65-tävlingar.

Takter hade det lite motigt och oturen började redan i V65-2 då han körde favoriten Prowess Kronos. Tyvärr hann inte Takter fram till startbilen och det blev galopp för Prowess Kronos.

Han menade att Thomas Uhrberg och Korpral Kanon, som vann loppet, hade tagit hans plats bakom bilen.

Johnny var besviken efter loppet.

– Det får huvudstarten ta på sig. Det var ingen okej start. Thomas ligger i spår tre och väntar in i det sista med att gå ner så jag kommer sent fram till bilen. Jag har ingen chans att köra fram så tidigt som jag vill bakom bilen. Starten var helt fel.  Sådana här grejer får inte hända. Jag skrek hundra meter innan, så får det inte vara, berättade han i TV4.

”Domaren dömer”

Thomas Uhrberg tyckte inte att det skulle ha varit i omstart.

– Jag var visserligen i andra spåret ett tag för min häst var lite besvärlig, men jag var i god tid nere i första spår. Det var inget att snacka om. Domaren dömer, sa han.

Domaren på Halmstad höll med Takter om att Uhrberg var väl långt ut i banan. Men 150 meter från start var Thomas Uhrberg nere på innerspår och domaren menade att Takter hade tid att komma fram till startbilen.

Svårt med travet

I sista loppet blev det dramatiskt igen. Den här gången satt Takter i ledningen med Oliver Kronos och såg ut att vara först över mållinjen. Men sista biten hade hästen svårt att hålla ihop travet.

Det dröjde flera minuter innan vinnaren av loppet avslöjades. Efter en stunds överläggande bestämde domarna att segern gick till Zanimede och att Oliver Kronos skulle diskvalificeras för galopp.

Det var en besviken Takter som intervjuades i TV4 igen.

– Det kände som om jag hann precis till mållinjen. Jag blev lite besviken och så tycker jag att det tar lite för lång tid att avgöra, 5 eller 8 minuter. Måldomarna sitter fyra stycken och tittar de fem eller åtta minuter, då är de tveksamma.  Är de tveksamma tycker jag att de ska släppa. Nu är jag lite partisk, men så är det. Domslut går inte att ändra, men jag tycker inte att det är okej att det tar de minuterna, då har de ett problem där uppe. Och så vågar de inte ta ett beslut, sa han.