Tingsrättens dom: Avstängd på livstid

avCarl Wangle

Advokaten kommer överklaga domen

Foto: Kanal 75
Atle Hamre förlorade i Oslo tingsrätt - domen står kvar mot honom.

Han var en av världens bästa travkuskar – men dömdes till fem års fängelse.
Atle Hamre fick även sin licens indragen på livstid, en dom han bestred.
Men under måndagen fastslog tingsrätten i Oslo sitt beslut.

Det var en stor skandal i hela trav-världen när beskedet kom att den norske stortränaren i december 2002 dömdes till fem års fängelse för utpressning. Efter det har Atle Hamre fortsatt att vara i händelsernas centrum. I ett beslut från den norska travsporten dömdes den förre detta stjärnan till beträdande förbud på samtliga travbanor i Norge. Dessutom fick han sin licens indragen på livstid av Det Norske Travselskapet (DNT).

Bestred domen

Domen som meddelades var ännu ett nederlag för Hamre, men efter beslutet lämnade han in en överklagan. Efter att tingsrätten i Oslo behandlat ärendet kom under måndagen beslut om att Atle Hamre hade förlorat målet och domen mot honom står kvar. Dessutom tvingas han betala 450 000 norska kronor i rättegångskostnader.

”Domaren har inte gjort sitt jobb”

En som är mycket tveksam till tingsrättens dom är Atle Hamres avdokat Nils Christian Nordhus. Enligt honom är domen felaktig och ytterligare en överklagan ska skickas in.
– Att domstolen kommer fram till den här domen efter två och en halv månad kan bara bero på en sak: att domaren inte har gjort sitt jobb eller saknar bristande beredning av ärendet. Vi är övertygade om att en högre instans kommer hantera ärendet mycket annorlunda, säger Nils Christian Nordhus till trav24.no.