Hjärnan bakom miljonsystemet

TRAV

Han spelade in mest på V75 – av alla Elva kunder får dela på storvinst

1 av 2 | Foto: Åke Lindholm.

Det jublades friskt på ögruppen Åland under söndagen.

Anledningen: hos TipsEttan blev man bäst av alla spelbutiker på V75 och spelade in 1,7 miljoner kronor.

Elva glada kunder delar på jättevinsten.

– Kunderna har ringt, tidningarna har ringt och på sociala medier har det rullat på fantastiskt bra, säger Åke Lindholm, ägare av succébutiken och även hjärnan bakom vinstsystemet, till Trav365.

På ögruppen Åland mellan Finland och Sverige finns det endast fem ATG-ombud. Ett av dessa blev under söndagen bäst på V75 – av alla spelbutiker.

Ett andelsspel i butiken prickade full pott på V75 och spelade in 1 771 000 kronor. Elva kunder får dela på jättevinsten och varje andel blev värd 161 000 kronor.

Vinsten sprider sig

– Det har varit mycket, mycket positiva reaktioner sedan vinsten i går. Kunderna ringer, tidningar ringer, och på sociala medier så rullade det på riktigt fint med gratulationer, men även lite avundsjuka också, säger Åke Lindholm till Trav365.

Åke Lindholm som äger och driver spelbutiken TipsEttan var själv hjärnan bakom vinstsystemet.

– Jag spikade Maven med Johnny Takter och Sorbet med Erik Adielsson. När du gör ett sådant här V75-system med andelar så måste du ha spikar som du kan försvara när kunderna undrar, och nu råkade de vinna. Det var jättekul att vi även lyckades få med omgångens skrällar, och den jag var mest nöjd med var Veijo Heiskanens Naglo del Nord. Den hade jag lite känsla för ganska tidigt, berättar Åke.

Hoppas på effekt

Hur ser intresset ut på Åland, gällande svenska V75?

– Åland är ju inte så stort och säkert så spelas det mindre här i medeltal per kund än vad det gör i Sverige, i Sverige finns det en helt annan kundgrupp än den som vi har här. Men, jag tycker ändå att det är rätt hyfsat intresse.

Åke hoppas att lördagens jättevinst, som fått stor spridning på ön, ska få intresset för svenska V75 att växa.

– Vi får hoppas det här ska ha lite inverkningar, att fler folk här på ön får upp ögonen för det.

Happenings utanför butiken

Ålands mest namnkunnige travhäst är utan tvekan Jeppas Maxi, och även V75-bekantingen Klöver All Over. Med tanke på söndagens jättesuccé på V75 för Åland och att ”deras” Klöver All Over startar på V75 i Karlstad på lördag blir det happening på ön.

– Vi ska ha lite extra pådrag utanför butiken inför lördagens V75-omgång, och jag hoppas vi ska kunna få hit någon från ägarfamiljen till Klöver All Over för att ge det lite extra krydda, det skulle vara jättekul, säger Åke Lindholm och avslutar.

– Man måste tro på det man gör, så jag hade en egen andel i vårt V75-bolag.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75

Spel