”Jag är så glad, ett fantastiskt tillskott”

Publicerad 2017-05-17

Superhästen Bold Eagles ägare, Pierre Pilarski, skänker hundratusentals kronor till Stall 43, ett stall för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd.

Inför Elitloppet ska de nämligen sälja Bold Eagle-tröjor och alla intäkter går rakt tillbaka till verksamheten.

– Jag trodde det var ett aprilskämt först. Jag är så glad, ett fantastiskt tillskott, säger Cissi Skogh hos Stall 43.

Voici les T-shirts qui seront vendus à Solvalla par la Stall 43 Recette intégralement reversée au profit d'enfants…
https://t.co/e8hUUSSr46

Stall 43 finns på Solvalla och på en gård i Nyckelby utanför Norrtälje och är ett stall för barn och ungdomar med autismspektrumtillstånd.

Verksamheten drivs med hjälp av sponsorer och ideellt arbete.

Nu får stallet ett rejält tillskott i kassen, via ett samarbete med Pierre Pilarski, ägare till världens bästa travhäst, Bold Eagle.

”Hemskt mycket pengar”

Pilarski har tryckt upp 2 000 t-shirts med Bold Eagle-loggan på. Nu får Stall 43 sälja dessa utan kostnad, för 150 kronor styck, och all vinst går till verksamheten, 300 000 kronor om alla tröjor går åt.

– Det är hemskt mycket pengar för vår förening. Det är en jättefin gest, säger Cissi Skogh hos Stall 43 tillTrav365.

Hur fick ni reda på det här?

– Det var en man, eller kille, eller hur man säger, Francois, som hörde av sig till oss i början av april. Han frågade om jag kände till hästen Bold Eagle och om vi skulle vilja vara med på det här. Jag trodde att det var ett aprilskämt först och blev väldigt förvånad. Men han berättade att de gärna ville göra det här, hästen är så populär i Sverige att de ville bjuda tillbaka. De hade tittat runt bland olika organisationer, men hittat oss. Det som kändes roligt var att de var väldigt pålästa, visste att vi var inriktade på barn och ungdomar med autism och att vi var inriktade på trav vägde naturligtvis tungt. Det är ett fantastiskt tillskott för oss som drivs av sponsorer och ideellt arbete.

Tröjorna säljs på Solvalla

Förutom den ekonomiska aspekten så har nyheten om Pilarskis tilltag lyft hela Stall 43.

– Våra deltagare kämpar och det här är sånt lyft och sån bekräftelse både för oss som jobbar med det här, och våra deltagare, de har blivit väldigt glada och stolta.

Pierre Pilarski har inte varit och träffat deltagarna i Stall 43 än, men under vistelsen i Stockholm under Elitloppshelgen hoppas han få göra ett besök.

Vad ska ni göra för pengarna?

– De ville veta var pengarna skulle gå, och det är bra tycker jag och jag har haft som önskemål länge att att utveckla vår verksamhet vid gården i Nyckelby med en ny körbana. Den vi har i dag är på en gräsåker och det är väldigt skumpigt, men nu får de här pengarna gå dit, och banan kommer få heta Bold Eagle.

– De hade även ett annat önskemål, om än skämtsamt, att vi måste hålla på Bold Eagle i Elitloppet. Det ska inte vara några problem, Nuncio får förlåta oss.

Var kan man få tag i en sån här t-shirt?

– Vi kommer att vara på Solvalla och sälja dem där på onsdag, fredag, lördag och söndag nästa vecka. Vi kommer stå på olika ställen och det är först till kvarn som gäller. Det finns 2 000 t-shirts och fler kommer inte att tryckas upp, säger Cissi Skogh till Trav365.

Här kan du se ett inslag hos Stall 43 [OBS: extern länk]

Följ ämnen i artikeln