Sportbladets DD-tips

TRAV

Expertens system och tankar

Här är Sportbladets DD-tips till dagens lopp på Jägersro, torsdag 25 maj.

Spelstopp V64 15.10

DD 16.38

TV4 Sport 21.30

ATG Live 12.30

✓ DD-1

Rankning: 3–5–11–10–4–9–1–6–2–7–8.

Kommentar: Tre segrar och fyra andraplatser för Ymer Brick förra året på tolv starter. Ett bra resultat. Men han är faktiskt oftast med i slutstriderna. Har gjort totalt 34 ­starter och det har resulterat i 14 vinster och tio andrapris. I år har han hunnit med tre starter och senast blev det seger. ­Enkelt från spets, och det var på tiden med tanke på statistiken ovan. Här är det finfina premisser för Ymer Brick att bättra på årets segerprocent. Det ser ut att bli ledningen från start till mål. Segerchansen är inte bara god. Den är toppen.

✓ DD-2

Rankning: 7–2–1–8–3–5–12–11–10.

Kommentar: Det blev ett bra tvåhästarslås här, men det kan faktiskt visa sig överflödigt. För tipsettan Ilona Håleryd kanske bara vinner. Hon har verkligen hittat rätt på ­sistone och verkar ha växt en nivå. Det är inget särskilt motstånd nu om man jämför med senast så hon mötte Wild Honey och Gematria (som startar i stoeliten på V75 på lördag). Gick riktigt bra då som trea. Motbudet Marta Chip har årsdebuten avklarad, men den sa inte så mycket. En kapabel häst som kanske kan ge tipsettan en intressant match från ledningen.

✓ DD-systemet 2 rader

DD-1: 7 Ymer Brick.

DD-2: 7–2.

✓ Vem tar spets?

DD-1: Allting talar för Ymer Brick som har både snabbheten och utgångsläget. Inte mycket talar emot det scenariot.

DD-2: Ja, visst är Marta Chip kvick den första biten. Det är också Kendra Silvio. Frågan är om hon kan hindra Marta.

✓ ! Statistikvinnarna

DD-1: Karriären har börjat väldigt bra för Vanquish Kronos med tre vinster på fyra starter. En överlägsen statistik här.

DD-2: Både Marta Chip och Pioneer Face har sju segrar på 20 försök. Men Pioneer har lyckats bättre på aktuell distans.

Martin Berg

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Spel