– Självklart att vi tänker ta kontakt

TRAV

Solvallas sportchef vill locka stjärnkusken till Elitloppshelgen: ”Vore fantastiskt roligt”

Foto: KANAL75

En av tidernas främsta travkuskar lägger körhandskarna på hyllan i sommar.

Solvalla hoppas nu kunna locka John Campbell, med över 10 000 segrar i karriären, till elitloppshelgen en sista gång som aktiv.

Amerikanske kusken John Campbell har varit något av en ambassadör för Elitloppet ända sedan segern 1988 med Mack Lobell på Solvalla.

– Jag säger till alla som blir inbjudna att delta i Elitloppet att de absolut ska åka även om de känner sig tveksamma. Det var en fantastisk upplevelse som man bara får vara med om en gång i livet, har John Campbell sagt i en intervju med Kanal 75.

61-åringen hoppar på ett jobb som vd på Hambletonian Society 1 juli och säger till amerikanska medier att det känns bra att lägga av lite i förtid.

Bättre lite i förtid än för sent, resonerar legendaren som vunnit över 10 000 lopp och har kört in över två miljarder kronor i karriären vilket gör honom till tidernas vinstrikaste kusk (i pengar räknat).

Inga konkreta planer

John Campbell kör juni månad ut. Solvallas elitloppshelg är förlagd till i slutet av maj.

Solvallas sportchef Markus Myron:

– Den första tanken när jag läste om Campbell var naturligtvis att det vore fantastiskt roligt om han kunde komma hit till Solvalla under elitloppshelgen en sista gång som driver. Men några konkreta planer hur vi jobbar vidare med det har vi inte satt upp med så här kort varsel. Det är dock alldeles självklart att vi kommer att ta kontakt och se hur han tänker runt det här, säger Markus Myron.

Hyllar svenska publiken

Solvalla har en attraktiv produkt att erbjuda jänkaren. John Campbell anser nämligen att en av hans karriärs största stunder kommit just under elitloppshelgen.

1988 vann han Elitloppet med Mack Lobell.

– Det som slog mig när jag kom till Solvallas travbana var publiken. Det var häpnadsväckande, de var så entusiastiska. Det var så mycket folk och det jublades åt hästar som värmde upp på morgonen. Vi har inget som liknar det i Amerika, har John Campbell sagt i en intervju.

Mikael Wikner/Kanal75