Experten: ”Är en riktig klasshäst”

TRAV

BETYGEN efter V86 på Åmål 5 bästa prestationerna – och den sämsta

1 av 2 | Foto: Barkevious Mingo med kusken Carl Johan Jepson får högsta betyg efter kvällens insats.

Tränare Nils Norelius var lite ”orolig” att hans snackishäst var f ö r laddad.

Efter starten på hemmaplan behövde han inte vara det minsta orolig.

Barkevious Mingo – där syntes det på uppvärmningen att han skulle bli oslagbar.

En strålande sommarkväll på mysiga Åmål. Jag tycker i alla fall det är underbart när man visar upp bygdetrav från den här sidan.

Och det blir ju knappast sämre när en stor hemmaidol vinner – på den korta 800 metersbanan (som det alltid snackas om inför tävlingarna på Åmål).

Mycket är sagt om den profilstarke tränaren, 69-årige Nils Norelius och hans Barkevious Mingo.

En miljon i inkörda pengar

Inför kvällens start på V86 var Norelius inte helt övertygad om en seger.

”Det är inte lätt att stå 20 meters tillägg på en 800 meters bana, men vi ska göra ett tappert försök”, sa han innan starten.

Visst, det är ju lätt att säga, när man har facit i hand: Men han såg oslagbar ut redan på uppvärmningen.

Efter kvällens seger, där han passerade över en miljon kronor i inkörda pengar (häftigt), var det enkelt att utse kvällens prestation.

✓ V86:s fem bästa prestationer – och den sämsta

➕➕➕➕➕

9 Barkevious Mingo (V86-7)

Det syntes redan på uppvärmningen att han skulle bli oslagbar. Vilken underbart fin häst! Han övertog spets efter 800 meter och sedan var det spel mot ett mål – en riktig klasshäst.

Grädden på moset är att ekipaget (Nils Norelius tränar) just i dag hade hemmaplan och möttes av Åmål-fansens kärlek efter segern.

➕➕➕➕

10 Havbergs Knight (V86-8)

Vilken vrålspurt fyraåringen levererade på det korta upploppet. En på upploppet, liggandes i sulkyn, Fredrik B Larsson, verkar ha höga tankar om den här fina hingsten och jag tror de går en fin framtid till mötes.

➕➕➕

3 Cool Keeper (V86-4)

När krutröken lagt sig efter spetstriden, där bland annat betrodde Punk hoppade, kunde Cool Keeper köra till och ta över spets. Det blev lite väl hetsigt i spets, men de höll undan knappt, men säkert på nytt banrekord (1.11,2). Bra insats helt enkelt.

➕➕

5 Kjempen (V86-2)

Levde verkligen upp till sitt namn när han kämpade ner ledande 3 Strikkeprinsen och sedan höll undan på en mycket fin tid (1.25,8). De svenska kallbloden har fått ytterligare en konkurrent att passa sig för framöver.

4 Glenn Boko och Olle Goop (V86-1)

Travlegendaren Olle Goop (73 år och still going strong) gjorde allt rätt och visade direkt var skåpet ska stå. Spets och slut! I spets kom ingen i närheten av honom och Goop och Glenn Boko vann tämligen enkelt.

V86-5

Detta lopp vill jag helst bara glömma. Inget ont om de deltagande ekipagen, men detta borde lagts utanför V86. Varvet gick på mycket långsamma 21,5 samt att flera hästar galopperade. Ett sömnpiller – tyvärr.

Fredrik Henriksson