– Första tanken var att jag bröt nacken

1 av 2
TRAV

Proffstränaren Roger Nilsson hade änglavakt under onsdagen.

I en olycka i Finland fick han en luftfärd och landade på ansiktet – med 22 stygn som resultat.

– Första tanken var att jag bröt nacken, säger han.

Roger Nilsson hade tur i oturen när han landade med ansiktet före efter en luftfärd på Uleåborgs travbana. Han klarade sig undan med 22 stygn utvärtes och 18 invärtes i ansiktet.

Travtränaren från Boden, Roger Nilsson, skulle visa upp travhästen Filippa Tabac för en veterinär i Uleåborg i Finland när olyckan var framme.

Filippa Tabac stöp i backen och Roger gavs en luftfärd och landade med ansiktet i backen.

– Veterinären ville se hästen på bana. Vi körde ett par varv när hon plötsligt blev het och kvävde sig som vi säger på travspråk. Hon fick inte luft helt enkelt och stöp i backen, berättar Roger Nilsson till Piteå-tidningen och fortsätter:

– Det hela gick snabbt och jag flög över hästen och landade hårt i backen. Första tanken var att jag bröt nacken, det small rejält när hjälmen och huvudet hamnade i gruset.

”Sedan kom blodsmaken”

Roger Nilsson hämtades av ambulans på banan och på Uleåborgs sjukhus förberedde man sig för operation.

– Jag kände snabbt att jag kunde röra på huvudet, armar och ben. Sedan kom blodsmaken i munnen, berättar han.

Någon operation på sjukhuset blev det aldrig.

– In och utsidan av ansiktet tog emot värsta smällarna, det räckte med att sys. Jag har 22 stygn utvändigt och 18 invändigt.

Roger Nilsson kunde några timmar senare lämna Uleåborg och resa hemåt, och han står den kommande helgen över både resa till Stockholm för Svenskt Trav-Kriterium och sina styrningar på Boden.