Trav

Experten: Herregud, vilken utveckling...

TRAV

BETYGEN V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta

Queer Fish hyllas av experten.
Queer Fish hyllas av experten.

Västerbo Highflyer tog hem storloppet.

Då väljer jag dock att hylla Queer Fish mest av alla.

Jag menar: Herregud, vilken utveckling.

Fredrik Henriksson.

En segerprocent på 38 och alla personliga rekord redan slagna – inför V75. Amatörtränaren Magnus Träffs succé under 2017 fortsätter.

Under V75 på Östersund var det dags igen – och den här gången kunde hans Queer Fish ta hem V75-5, där omgångens store favorit Spitcam Jubb fanns med.

Queer Fish svepte hela fältet och jag säger bara: Herregud, vilken utveckling på den åttaårige valacken. Hatten av för hästen, Magnus Träff och segerkusken Erik Adielsson.

Kort i övrigt:

Odramatiskt i de två första avdelningarna av V75, där favoriterna Survival Kit och First Love kunde vinna – båda från ledningen.

Att Östersund fick dit den yngste 12-åringen (Spring Erom) i Sverige är alltid lika roligt. Man måste bara älska honom. Vilket jobb Dan Widegren gör men den evigt unge!

V75:s 5 bästa prestationer – och den sämsta:

➕➕➕➕➕

Queer Fish (V75-5)

Herregud! Vilken utveckling på den här åttaåringen alltså. Det var visserligen inget vidare tempo på loppet, men ekipaget (Erik Adielsson som kusk) kunde enkelt svepa hela fältet och till slut vinna på fina 1,10,7 på korta häcken. De tre senaste loppen har hästen verkligen varit helt makalöst bra. Fortsätter detta så ser vi snart honom i Gulddivisionen!

➕➕➕➕

Pave Faks (V75-4)

Segertiden 1,23,6 vittnar om den oerhört starka prestationen hästen gör. Wow! Loppet gick i högt tempo, Jomar Blekkan valde att avvakta i kön med att sätta in stöten. På sista bortre fick vi även se en riktig svepning – återigen – och Pave Faks försvann iväg med 30-40 meter från motståndarna.

Visst, han stumnade litegrann sista biten i sin ensamhet, men det var inte så konstigt.

➕➕➕

Vincent Zaz (V75-3)

Fick öppna hårt och valde sedan den tunga vägen med dödens på Håkan K Perssons betrodda 5 Lexington Hall. Trots detta var Vincent Zaz bara bäst och krossade ledaren och vann enkelt på fina 1,12,4, kort distans.

Vem sa att Timo Nurmos hästar inte gillar att resa från Solvalla?

➕➕

Västerbo Highflyer (V75-6)

Visst, hästen fick ledningen utan alltför hård uppvaktning och Adrian Kolgjini var passivare än vad jag trodde. Men, så som han stack undan till slut så måste det berömmas.

Tänk på att även Västerbo Highflyer var ute under Elitloppshelgen med två tuffa lopp i Sweden Cup. Det märktes inte i dag!

Spring Erom (V75-6)

Jag vet. Hästen vann ju inte ens i dag, men jag kan inte låta bli att hylla denna magiska häst.

12 år gammal (han ser ut som en fyraåring) ser han bättre ut än någonsin och kniper en andraplats i Jämtlands Stora Pris. Och han var ute i två tuffa lopp i Elitloppet för två veckor sedan!

Spitcam Jubb (V75-5)

Han fick ganska enkelt ledningen och ingen av motståndarna satte upp något tempo. Hästen var ute under Elitloppshelgen med två tuffa heat, men jag tycker den vek ner sig lite väl enkelt i dag för att få godkänt. Men detta underbara ekipage kommer tillbaka starkare nästa gång. Det är jag säker på!

Fredrik Henriksson

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

LÄS VIDARE

Hemmasuccén: ”Smäller högt”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!