”Han är på gång – kan spurta ner alla”

Expertens DD-tips – tisdag 17 april

Foto: KANAL75
Sportbladets travexpert Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

avPer Nicklasson

TRAV

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Solvalla, tisdag 17 april.

Spelstopp V64 19.30

DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00

DD-1

Rankning: 3–8–5–6–9–4–2–10–1–7.

Kommentar: Fyra streck om man garderar på V64 men vi spikar Lionel N.O. på den spelformen. Förra årets Olympia­travsvinnare siktar på att försvara titeln och för att kunna göra det behöver han nog en rejäl genomkörare här. Om han körs offensivt och är i ordning tror vi inte att de andra orkar stå emot honom.

Volstead är en klasshäst som vi ­måste tro en del på även om han startar från ett dåligt spår och är svårbedömd med tanke på att han blandade och gav under fjolåret. Charrua Forlan vann årsdebuten från ledningen. Det är tänkbart att han kan nå dit igen. En annan som kan tänkas prova för spets är I Love Paris. Även om hon kanske sedan släpper ska hon räknas.

DD-2

Rankning: 12–10–9–8–5–6–1–4–2–7–11–3.

Kommentar: Om det inte är V64-2 så är det kanske det här som är omgångens mest öppna lopp. Pontiac S.W. är en mycket fin häst som haft en del gupp på vägen efter en ­lovande inledning i fjol. Det gick nog helt enkelt lite för fort ­lite för tidigt för honom. Nu tror vi att han är på gång igen och då kan han mycket väl spurta ner dessa. Wreckless M.M. hade en del aktionsproblem i fjol men kapaciteten och styrkan är det inga fel på. Royaldoodle vann på bra sätt ­senast och är knappast sämre den här gången.

DD-systemet – 4 rader

DD-1: 3–8–5–6.

DD-2: 12 Pontiac S.W..

! Statistikvinnarna

DD-1: Volstead.

DD-2: Royaldoodle.

Vem tar spets?

DD-1: Charrua Forlan får ses som spetsfavorit.

DD-2: Andthemoveisover om han går iväg felfritt?

Här får du Sveriges vassaste spelservice 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM