Sportbladets V86-tips

TRAV

Här är Sportbladets V86-tips till onsdagens tävlingar på Solvalla.

I dag tippar Sportbladets expert Per Nicklasson.

Vill du bli rik på onsdag? Ta rygg på oss!

V86-1

Loppet

Spelvänligt lopp inleder en annars på förhand ganska favoritbetonad omgång.

Tipsettan

Outlaw Merci är i sitt livs form, framför allt ser han mycket bättre ut än han gjort tidigare. Bakspåret gör att han är lite utlämnad men vi tycker ändå att han förtjänar tipset.

Motbuden

Global Manhattan vann ganska pliktskyldigt senast. Vi hyser inga tvivel om att han är ­bästa hästen, emellanåt gör han enorma prestationer, men han är också ojämn och det kan lika gärna komma en svag insats från hans sida. Pinepower Rose har ­efter sitt långa uppehåll haft svårt att hitta tillbaka till sin bästa nivå, och han är nog inte där nu heller. Formen är ändå okej, och läget perfekt. Om kusken vill håller Pinepower Rose ledningen och på det ­perfekta läget ska han räknas tidigt. Beatles får också plats på vårt system, han gör sitt varje gång och blir det bara hyggligt tempo på loppet kan han spurta ner alla.

Skrällbudet

Vi nöjer oss med fyra streck men där bakom ses ytter­ligare tre med outsiderchans. Belgrado är den av dessa som hade fått en plats på lappen – om han ­bara hade haft ett bättre spår.

Spetsbudet

Ingen tar en längd på Pinepower Rose men frågan är om han körs i ledningen. Inte omöjligt då den det vore bäst att släppa till, Global Manhattan, inte är så speciellt snabb ut.

! Statistik­vinnaren

Outlaw Merci.

V86-2

Loppet

Spiegelei är ett spikbud men bakom kan det rensa bra.

Tipsettan

Fyra segrar på fem starter i år ­imponerar, framförallt har Spiegelei hunnit med att visa att han kan vinna på många olika sätt, han verkar helt enkelt tämligen komplett. Det enda som oroar här är väl egentligen att han ska bli över från innerspår och tvingas backa sig sist. Det kan bli långt fram alternativt en väldigt tung resa fram till segern i så fall.

Motbuden

Kentucky Love har varit hårt betrodd i tre av fyra starter i år men ännu utan framgång. Kanske börjar spelarna tröttna på honom. I så fall är han intressant.

Skrällbudet

I’ll Be Back Kemp är loppets joker, hur är formen?

Spetsbudet

I’ll Be Back Kemp släpper till Kentucky Love?

! Statistik­vinnaren

Spiegelei.

V86-3

Loppet

The Editor utmanas av några som vi gillar.

Tipsettan

The Editor vann lekande lätt i debuten för Åke Svanstedt och även om hon var fin även i sin förra regi, stall Goop, så känns det som om Åke Svanstedt i nu­läget är en 20-30 meter bättre travtränare än till och med Olle och Björn Goop som ju är bland de ledande i Sverige. The Editor är startsnabb och vi tror att hon leder detta hela vägen, men skulle hon inte hitta till spets tror vi fortsatt på bra chans.

Motbuden

Twigs Tiffany har hittat tillbaka till det hon lovade som treåring och är trots bakspåret den hetaste utmanaren till vårt singelstreck.

Skrällbudet

Ständigt underskattade Madame Nicole.

Spetsbudet

The Editor, av egen kraft eller släppt till ledningen.

! Statistik­vinnaren

The Editor.

V86-4

Loppet

Ny uppvisning av Julle?

Tipsettan

Det intrycket som ­Julle gett vid sina tre ­segrar – det finns förstås treåringar som gjort ­större prestationer i ­Sverige den här säsongen (Chelsea Boko, Quid Pro Quo och några till). Men ingen har haft den härliga uppsyn som ­Julle visat. Normalt sett finns det inte ­mycket som talar emot Julle men nu hittar vi faktiskt ett par saker, trots att vi singelstreckar. Dels har han stått över efter senast, dels har han bakspår och man kan inte räkna med att det löser sig lika bra som senast då han trots det kunde glida till ledningen tidigt.

Motbuden

Ametrin blev vi imponerade av senast.

Skrällbudet

Nelle Red Turbo kanske?

Spetsbudet

Svårt med orutinerade hästar.

! Statistik­vinnaren

Julle.

V86-5

Loppet

Jämnt lopp som vi hoppas avgörs i starten.

Tipsettan

Nelli Miss vinner inte så ofta men här har hon en gyllene chans. Hon är mycket startsnabb men har fått snälla resor mot hårt motstånd på slutet. Nu möter hon hästar som inte är dåliga men ungefär lika bra som hon är och därför borde det finnas anledning att testa i spets. Vi tror att hon leder runt om ifall hon slipper tryck.

Motbuden

Det är inte många man har lust att plocka bort om man börjar gardera men de två sistarankade har normalt sett inte kunnandet att blanda sig i det hela. Vidare kan man plocka bort nummer 7 och 8 på spåren. Aunt Sally och Lindsey Trot är främst platsbud. Så… sex streck vid gardering?

Skrällbudet

Glöm inte bort Aponia Boko som oftast gör det bra.

Spetsbudet

Nelli Miss håller ut startsnabba konkurrenter.

! Statistik­vinnaren

Exotic Sund.

V86-6

Loppet

Här känns det som man bör strecka på.

Tipsettan

Prince Orlando för att någon ska ha tipset.

Motbuden

De bästa hästarna har bakspår och tillägg, det kan bädda för överraskningar där framme.

Skrällbudet

Yes We Can.

Spetsbudet

Nummer 7, eller nr 1?

! Statistik­vinnaren

Astonishing Ride.

V86-7

Loppet

Öppet då det kan bli körning, men tillräcklig körning för att bjuda in bakspårshästarna?

Tipsettan

Stormysky har rygg på startsnabba hästar och kan därigenom hitta en bra position. Om det sedan blir som det ser ut att kunna bli: hårdkörning. Ja, då har Stormysky bra chans att spurta ner allt.

Motbuden

Tidied Accelerator är en ruskig häst för klassen, frågan är var han hamnar från åttondespår bland startsnabba hästar.

Skrällbudet

Dragon Tooma flög fram sista biten senast. Vinner sällan men kan vara dags nu.

Spetsbudet

Spåren 3 till 5 är startraketer. Fördel Space ­Yankee på spåret men Powee E. är den bästa hästen av dessa tre ifall formen sitter. Även First Lane kan ­öppna sylvasst men där är det nog mest frågan om

att han hitta ner i en bra position.

! Statistik­vinnaren

Stormysky.

V86-8

Loppet

Ytterligare ett lopp där det är mycket svårt att ­skilja hästarna åt när det gäller kunnande. Vi har dock ­vinnaren klar för oss.

Tipsettan

Miss Beniss orkade inte fullfölja över Axevallas långa upplopp i Stochampionatet senast men vi tycker ändå att hon svarade för en godkänd insats efter tung slutrunda från kön. Nu kan hon kanske bjuda igen genom att ta ledningen och utsätta köhästarna för det hon själv blev utsatt för senast och ställa de andra offside genom att ta ledningen och strypa tempot.

Motbuden

Åtminstone tre streck till om man garderar. Sedan kanske två till då Uranium har styrkan och Sharp Concorde läget som kan ge drömresan.

Skrällbudet

Vi är svaga för Com Z.. Luring trots dunkel form.

Spetsbudet

Vi tror på Miss Beniss men är inte helt säkra.

! Statistik­vinnaren

Abborren.