Gry Forssell

– Risken att göra bort mig är överhängande

Gry Forssell leder Hästgalan tillsammans med Per Skoglund: ”Ska bli skitskoj”

Av: 

Daniel Söderbäck

TRAV

Gry Forssell, 45, gör comeback inom travet.

På fredag leder hon och Per Skoglund, 36, årets hästgala.

– Risken att göra bort mig är ju överhängande. Men det ska bli skitskoj, säger Gry Forssell.

Det är återigen dags för travsportens stora firmafest. På fredag samlas stjärnorna på Hästgalan på Waterfront i Stockholm, där de två- och fyrbenta stjärnorna ska hyllas och prisas.

Då gör TV4-profilen Gry Forssell, 45, comeback inom travets värld då hon leder galan tillsammans med ”travveteranen” Per Skoglund, 36.

Gry Forssell gjorde sitt första TV4-jobb just inom travet säsongen 1994/1995. Och det fanns ingen tvekan från Grys sida att tacka ja till fredagens uppdrag.

– Jag fick frågan i ganska god tid och behövde inte fundera så mycket innan jag tackade ja. Jag ledde Ryttargalan i november och tycker att det är roligt att få komma in i hästvärldens finrum, säger hon till Trav365.

”Lite chockartat”

Hon förbereder sig inför travfesten genom att läsa manus – och prata med sina travintresserade kompisar.

Vad minns hon då av sina första stapplande steg i TV4 inom travets värld på 1990-talet?

– Jag jobbade som reporter för Vinnare 94/95 och det var på Sven Melander och Lennart Jelbes tid. Jag träffade Sven för inte så länge sedan och det var ett glatt möte. För mig var det inledningsvis lite chockartat för jag hade bara varit programledare i direktsändning och hade ingen reporter eller redigeringserfarenhet, och visste heller inte mycket mer om trav än att det var roligt att hänga med mamma till Bodentravet när jag var liten.

– Jag har ridit sedan jag var sju år och har haft egen häst sedan jag var elva så hästvan var jag ju men trav är en helt annan värld. Men det var helt otroligt lärorikt och jätteroligt och jag minns det som att alla var hjälpsamma och bussiga.

Gry Forssell: Så ljög jag mig in i trav-tv

Hur är ditt förhållande i dag till travet?

– Jag följer ju de större loppen och har vänner som är insatta men har i ärlighetens namn inte så jättebra koll, så jag är glad att ha Per att luta mig mot som är oerhört insatt och har lett galan i flera år.

Ja, hur tryggt känns det att ha Per vid sin sida?

– Det känns supertryggt! Jag har förstått att han är ett erfaret energiknippe och han känns som en genompositiv och härlig person så det känns kanon.

”Ett superproffs”

Per Skoglund är också nöjd med valet av Gry Forssell.

– Gry är ett superproffs med genuint hästintresse och det ska bli fantastiskt kul att få leda galan med henne, säger Per Skoglund.

Gry Forssell hörs i Mix Megapol och har bland annat setts i TV4-program som Gladiatorerna, Körslaget och Sommarkrysset. Hon medger att det är lite annorlunda att leda en gala för just en kväll.

– Den stora skillnaden är väl att en säsong av Sommarkrysset är flera avsnitt så att jag får möjlighet att lära mig av mina misstag. Men på en gala har man bara en chans – i det här fallet dessutom på bortaplan, så risken att göra bort mig är ju överhängande. Men det ska bli skitskoj.

Till sist, vad ser du fram emot mest på fredag?

– Att få träffa och vara med och hylla de bästa i trav-Sverige just nu. Det är otroliga slitvargar och duktiga hästmänniskor, som förtjänar en glammig galakväll. Jag hoppas det blir en rolig kväll och att rätt häst vinner.

I fjol ledde Per Skoglund galan tillsammans med Marie Serneholt.

Sportbladet Trav365 kommer vara på plats på Hästgalan och liverapporterar och serverar de bästa bilderna.

Galan sänds från cirka klockan 19.15 i ATG Play.

Publisert:

LÄS VIDARE

Redén: ”Kanske kan bli nominerad i framtiden”

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Gry Forssell

Sven Melander

Sommarkrysset

Körslaget

TV4

Mix Megapol

Trav