Trav

Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Halmstad.

V65-1

Rankning: 7–1–2–3–10–5–8–4–6.

Kommentar: Brad de Veluwe var sjuk i Kungapokalen men återkom senast och vann via ett snabbt slutvarv. Tränare Korvenoja tror att hans häst springer en 1.10-tid och det lär nog krävas för att vinna Sprintermästaren. Lutfi Kolgjini hävdar dock att fartfyllde Olympic Kronos mycket väl kan vinna om han sköter sig. Senast bara släppte han grejerna och galopperade i ledningen trehundra meter kvar trots att han öppnat första varvet efter 1.11. Är startsnabb och kan bli tuff att besegra felfri.

V65-2

Rankning: 4–2–9–8–1–5–10–7–3–6.

Kommentar: Fawkes har inte startat sedan han vann Kungapokalen men Svanstedt säger att hästen har tränat hela tiden och var jättefin nyligen i ett lite vassare jobb. Kan öppna bra och måste ha toppchans att ta hem det här försöket.

V65-3

Rankning: 6–1–4–8–9–5–10–2–7–3.

Kommentar: Panne de Moteur höll sånär på att vinna Kungapokalen efter en rykande avslutning. Var smällfin vid segern senast på 1.10,9 Toppchans. Prawns vann senast från ledningen och var strålande bra. Är snabb ut och leder länge.

V65-4

Rankning: 10 –4–9–11–13–6–5–3–7–12–14–2–1–8.

Kommentar: Perfect Toll var ruggigt bra senast och rundar allt utan snack.

V65-5

Rankning: 3–4–7–10–5–6–8–9–2–11.

Kommentar: Pine Alone har varit ruggigt fin på slutet och glänst i två raka segrar. Senast var han helt överlägsen och imponerade på en kanontid. Möter lite tuffare hästar nu men måste ändå ses med mycket bra chans ifrån det här fina läget. Kan öppna snabbt men det blir knappast någon ledning direkt. Kalypso Face har också varit fin i två raka och har knallform. Senast såg hästen lysande ut då han försvann ifrån till en överlägsen seger över upploppet. Han vann åkandes med till synes krafter kvar på en fin tid. Är ruskigt snabb ut bakom bilen och spetsfavorit här. Tuffare emot nu men kan vinna igen. Across The Bridge vann överlägset i ett enklare gäng senast. Tuffare nu och dåligt spår men ska inte nonchaleras då han kan mycket och kan öppna snabbt bakom bilen

V65-6

Rankning: 6–10–4–7–11–2–1–3–8–12–9.

Kommentar: Flowstarter G. har galopperat bort sig på slutet men är betydligt bättre än raden. Efter segern i debuten för Svanstedt höll hon strålande som trea i V75 ifrån dödens på Dannero. Näst senast gick hon mycket starkt efter galopp och senast gjorde hon bort sig direkt i ett lärlingslopp. Nu kör Åke igen och rapporterar att hästen tränar bra och känns mycket fin. Hon öppnade snabbt bakom bilen vid flera tillfällen i sin förra regi vilket kanske inte så många tänker på. Vinstbud felfri. Opportunity var läcker vid de två segrarna för Svanstedt och återkommer nu efter ett uppehåll. Räknas direkt. Quenna Lavec gjorde ett par riktigt svettiga insatser i maj men senaste starten lämnar ett frågetecken efter sig  då hon inte fick det att stämma och galopperade i sista sväng.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!