Sportbladets V65-tips

TRAV

Expertens spikar och drag.

Här är Sportbladets tips till dagens V65-tävlingar.

Loppen avgörs på Axevalla.

V65-1

Rankning: 1–4–6–7–10–8–9–2–3. Kommentar: Quality Control är härdad i tuffa V75-lopp där han har gjort det bra och även vunnit. Var dock inte som bäst i senaste star- ten och har haft ett litet uppehåll. Hästen har nu tränat bra en tid och har ett perfekt läge här. Han är kvick ut bakom startbilen och det är inte alls omöjligt att han kan hålla ledningen. I så fall blir han svårsla- gen då det är ett ganska beskedligt gäng han möter. Macho Gossip är en given utmanare i full form. Han vinner inte så ofta men spurta- de bra i V75 senast efter en sen lucka och hade krafter kvar i mål. Är snabb ut. Mountain Dew är jämn och säker. Säkert långt framme.

V65-2

Rankning: Rankning: 3–5–4–6–2–9–12–7–10–11–1–8.

Kommentar: Örbäckens Cruella har finfin form och satt senast fast som tvåa i V75. Ifrån rygg på ledaren fick hon aldrig chansen och hade krafter kvar. Kan öppna rätt så bra och skulle hästen komma till ledningen blir hon svårslagen. Muscles Girl har också mött tuffare motstånd på slutet än vad hon stöter på nu. Hon har gått jämnt och bra utan att ha vunnit. Senast avslutade hon bra ifrån kön så formen sitter där. Figaro Sånna har också fin form och vinner när som helst.

V65-3

Rankning: 7–3–5–4–6–1–2. Kommentar: Growup är en häst som inte vinner så ofta men av for- men att döma så borde det komma en seger när som helst. Han har

varit ute i betydligt tuffare gäng på slutet än han möter här. Förra ons- dagen på Solvalla avslutade han bra som fyra mot tuffa hästar och gången innan spurtade han också mycket bra som tvåa. I det här lilla fältet borde han ha en god chans att spurta ner alla till slut. For Life har hög kapacitet och man har väntat på att hästen skulle börja vin- na lopp sedan han flyttades till Svanstedt. Men For Life är skör och tål inte att tränas så hårt mellan starterna. Senast gjorde han det klart godkänt då han höll bra som trea efter att ha avancerat fram ut- vändigt om ledaren. Han borde ha gått framåt med det loppet i krop- pen och vara vassare nu. Dessutom sitter Åke upp i sulkyn igen

V65-4

Rankning: 13–8–15–7–12–11–10–6–9–3–4–2–5–14–1. Kommentar: Flowstarter G. är härdad i tuff V75-konkurrens och har gått strålande bra. Enklare emot nu och krossar allt i god tid.

V65-5

Rankning: 9–6–12–11–8–3–10–7–4–2–1–5. Kommentar: Prey Frontline vann hur enkelt som helst med krafter kvar näst senast och gick bra efter galopp gång- en efteråt. I ett rätt så lågklassigt lopp borde han vara en av de som slåss om segern om han sköter sig. Scarlet Gold av- slutade riktigt bra sista sjuhundra meterna senast ifrån an- dra par utvändigt och håller bra form. Pere Palema har bra kunnanade men var inte märklig senast. Åke upp nu!

V65-6

Rankning: 1–5–3–11–8–12–7–4–9–2–6–10. Kommentar: Geting Sånna är i riktigt fin form och har per- fekta förutsättningar här. Efter V75-segern för tre starter se- dan var han därefter femma i ett tufft gäng mot årgångshäs- tar i Mantorp, innan han senast blev tvåa i V75-finalen. Han spetsade då men släppte till Digital Darling och fullföljde se- dan bra in i mål. Han är rykandes startsnabb och ingen lär kunna ta en längd på honom i början. Kan mycket väl dirigie- ra runt om. Goober såg dock strålande ut vid en smått över- lägsen seger senast. Är snabb ut men lär inte ta sig förbi Ge- ting Sånna i starten. Med en bra resa slåss han om segern igen. Sparkling Laday är snabb men osäker. Har galoppe- rat på slutet men nu är det bilstart och det gynnar stoet.