Kuskens udda uppladdning

Ställer upp i danstävling – dagen innan V75

Glöm hårdträning på gymmet inför V75.

Kusken Jörgen S. Eriksson laddar upp – med att dansa.

– Det gäller att bjuda på sig själv, säger han.

När Trav365 når proffstränaren Jörgen S Eriksson över telefon vid lunchtid på fredagen är han precis på väg in på den sista träningen inför danstävlingen ”Just Dance” som arrangeras i Eskilstuna i samband med Olympiatravet.

Han och fem andra tränare och kuskar från Sundbyholmstravet ska göra upp i en danstävling där de kommer bedömas av en expertjury bestående av tidigare deltagare från tv-programmet Let's Dance.

Hur duktig är du på att dansa?

– Jag har ingen erfarenhet av sådana här grejer. När marknadschefen på Sundbyholm ringde till mig då tänkte jag att det är lika bra att ställa upp. Det är bra marknadsföring för travsporten , för mig och Sundbyholmstravet. De har haft den här tävlingen tidigare och då har det varit väldigt lyckat. Det är bra att det surras trav i Eskilstuna. Jag har bott i andra städer, till exempel i Sundsvall, och där är det fler folk som vet om travsporten.

”Tredje gången jag tränar”

Hur mycket har du tränat inför det här?

– Det är tredje gången jag tränar nu. Vi har gått igenom koreografin och stegen sitter någorlunda. Det gäller att bjuda på sig själv och charma juryn. Det är fina priser från sponsorerna, så jag tror alla som är med och tävlar vill vinna.

Är du nervös?

– Det börjar komma. Jag har haft fullt upp hela morgonen.

Vilken är din värsta motståndare?

– Min sambo Amanda Hellström. Hon har övat väldigt mycket hemma. Hon tog inte samma dans som mig. Hon har samba och jag har cha cha. Hon verkar gå in för det här.

– Annars tror jag Magdalena Ulriksson-Siminski och Helena Liberg-Carlson är bra. De var med förra gången och vet vad som gäller. Magdalena kan vara en vinnare, säger han.

”Fick sämsta spåret”

Efter fredagens dans väntar en styrning på V75 för Jörgen S Eriksson. Han sitter upp bakom K G Holgerssons häst Star Advisor Joli i V75-2 på lördag.

– Allt är bra med hästen, det finns inget negativt. Han har lagt på sig muskler under vintern och våren och ser jättefin ut. Tyvärr så fick vi sämsta spåret igen. Det var lite synd.

– K G säger att hästen att han är riktigt bra på gång. Så jag får hoppas att det löser sig lite och att vi får ett vettigt slagläge. Men det lite för mycket att tro på seger från det läget.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!