Trav

Guldtränarens nya vinnarhäst

Av: 

Minimedia

Patrik Fernlund

Foto: thomas JOHANSSON

TRAV

Efter Copiad – nu har guldtränaren Conny Evensson en ny vinnarhäst.

I går vann hans Maja Lupin på Färjestad.

– Det är helt omöjligt att Maja blir en ny Copiad, men jag hoppas hon kan vinna lite framöver, säger Evensson till Trav365.

Under 1990-talet var hockeytränaren Conny Evensson med och ägde superstjärnan Copiad som tränades av Erik Berglöf. Copiad vann bland annat Elitloppet 1994. Då slog han amerikanen Pine Chip i en fantastisk duell och Copiad sprang in över 15,8 miljoner kronor under sin karriär.

– Det var fantastiska år då Copiad tävlade. Jag hade fullt upp med min hockeykarriär då men Elitloppssegern mot Pine Chip är det jag minns bäst. Det var väldigt roligt och jag såg det loppet på plats på Solvalla.

”Det är helt omöjligt”

Conny Evensson ägnar stor del av sin tid åt travet och i går vann hans egenuppfödda Maja Lupin lopp på Färjestad tillsammans med Björn Goop.

– Jag var tyvärr inte på plats för jag ligger nedbäddad och är sjuk. Men enligt folk som var på plats såg hon väldigt fin ut. Hon har haft stora problem med fräschören men jag hoppas hon kommer få tävla på nu, säger Evensson och fortsätter:

– Hon har galopperat varje gång men i går gick hon iväg felfritt och då blev det seger. Det har varit mycket strul med Maja men vi har haft tålamod och inte gett upp och då är det extra roligt när en seger kommer.

Kan Maja Lupin bli en ny Copiad?

– Ha ha, nej det är helt omöjligt, säger Conny Evensson till Trav365.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Trav

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!