Frank: Så vann jag 12 miljoner

TRAV

Avslöjar sin drömvinst: Köpte en Porsche

Foto: Frank Andersson med Red Hot Dynamite.

Han har trav som sin stora passion, äger Sveriges bästa treåring och är en skicklig storspelare.

Nu berättar Frank Andersson om sina miljonvinster.

– Vinstrekordet är tolv miljoner på V75, säger brottarlegendaren.

Han har sedan länge varit en hängiven traventusiast. Men på senare år har intresset ökat ytterligare. Numera har spelet och hästarna kopplat ett ordentligt grepp på den stora idrottsprofilen. Han är delägare i Red Hot Dynamite som räknas som Sveriges bästa treåring. För några veckor sedan vann supertalangen E3-finalen med 800 000 kronor i förstapris. Dessutom på nytt svenskt rekord.

– Det kändes större än mina VM-guld i brottning. På det sättet som hästen var helt fantastiskt. Jag var själv på plats och blev faktiskt rörd efter segern, säger Frank Andersson till Trav365.

– Jag kommer aldrig att glömma det loppet. Det var en obeskrivlig känsla och jag har aldrig upplevt något liknande i idrottssammanhang. Hästen har tagit loppet bra och ska starta nu på onsdag på Solvalla.

”Köpte en Porsche för miljonerna”

”Frankie Boy” syns ofta på travbanorna och är en skicklig spelare. Han har alltid varit fascinerad av spelets magi och brukar inte hymla med sina insatser och vinster.

– Jag älskar trav och när man har prickat in alla vinnarna och vunnit en hygglig slant är det klart att man vill berätta det. Då är man lite stolt att ha klarat av något som de flesta andra inte har gjort. Speciellt om det är bra utdelning, säger han och skrattar.

Frank Andersson har en del storvinster att skryta med. För några år sedan var han med och vann tolv miljoner på V75.

– Vi var tre som delade och tävlingarna avgjordes på Bergsåker. Det var dock inte jag som hade gjort systemet den gången. Däremot hade jag sagt till systemmakaren att spika Björn Goop i ett lopp. Sedan hade jag fått ett tips av Robert Bergh att han skulle vinna kallblodsloppet. Så den spikade vi också och garderade upp de andra loppen rätt ordentligt.

– Det var en jättehäftig känsla att det bara var vi och några till som hade alla rätt. Jag har lärt mig att på V75 ska man bara spika hästar som körs av toppkuskar. Hitta två, tre bra spikar och sedan ös på med streck i de andra loppen. På så sätt kan man få med lite skrällar också.

Hur var tiden efter storvinsten? Hur firade ni och vad gjorde du för pengarna?

– Vi tog fram nästa travprogram och kollade var vi skulle spela i morgon, säger han och skrattar.

– Nej, men skämt åsido har jag varit sporten trogen och återinvesterat en hel del av pengarna. Jag älskar att gambla och det har jag gjort i många år. Utan trav och spel vore livet bra tråkigt.

– Jag åkte i alla fall till Lund och köpte en Porsche för en del av pengarna. Men den har jag heller inte kvar längre.

Vann 97 000 på en flerkupong

Frank Andersson har flera storvinster på lager som han gärna berättar om. Den kanske snyggaste av dem alla härrör sig från Sprintermästaren för några år sedan.

– Jag hade varit i Norge på en turné och hade precis kommit till Halmstad där jag bodde just då. Jag hade femtusen norska kronor i fickan som jag åkte till en Preem-mack och frågade om jag kunde få växla. Bankerna var nämligen stängda då. Efter mycket om och men fick jag växla till en alldeles för dålig kurs men det fick jag ta.

– Sedan åkte jag direkt till travbanan och gjorde en flerkupong på V5. Vinnarna var bland annat Magnetic Power (en norsk häst som jag hade fått tips på), Calvin Capar och Fräkke Frederik. Jag satt ihop med Tomas Brolin på restaurangen och när Per Nordström vann med min spik i sista ställde jag mig upp och skrek. Då undrade Brolin vad jag gapade för, V5:an gav ju bara 970 kronor.

– Ja, men jag har en flerkupong gånger 100…

– Det är nog en av min roligaste vinst genom alla år. Det blev 97 000 kronor i vinst på satsade 200 kronor.

Har du gått plus eller minus under alla dina år som spelare?

– Om jag säger så här; man har alltid råd till nästa insats…

Michael Carlsson, Minimedia