Wangle: ”Han såg bättre ut än någonsin...”

TRAV

Propulsion ”joggade” hem 600 000 kronor – på nytt löpningsrekord.

Efter Daniel Redéns uppfräschning av hästen såg han bättre ut än någonsin.

Det kommer bli svårt att stå emot superstjärnan framöver.

Målet var seger i Elitloppet 2018.

Så blev det inte.

Men efter uppvisningen i Norrbottens Stora Pris följde Propulsion upp med att leka hem Årjängs Stora Sprinterlopp.

Och som han gjorde det.

Jag tror att jag aldrig har sett hästen bättre. På det sättet som Örjan Kihlström och Propulsion vann loppet var otäckt bra.

Det såg mest ut som att hästen joggade i mål på supertiden 1.09,2.

Det har pratats om att Propulsion kommer att gå till avel efter den här säsongen.

Glöm det. Det är nu det börjar på allvar för som hästen ser ut nu så är han nog världens bästa häst tillsammans med Readly Express.

Nedan följer summeringen av omgången som innehöll det mesta.

Här är Sportbladets plusbetyg från V75-omgången.

Propulsion: Magiskt. Det var gåshud när hästen skar mållinjen som etta, på nytt rekord. Hästen, som fick trava sista sväng i tredjespår, hade långt fram till täten in i sista sväng. Men på några få steg, så åt Propulsion upp motståndet. Det var aldrig något snack. Hästen var totalt överlägsen. Tack för showen, Proppe!

Cavidendron: Wow, vilken insats och kross. Hästen fick tidigt dödspositionen och kördes sedan på ren styrka. Trots den tuffa resan var det inget snack om saken – hästen var bara bäst och lekte tillslut med motståndet. Magnus Dahlén har hästarna minst sagt i en galen form. Det är bara spela alla hans hästar framöver...

Granetta: Familjehästen, tränas av kallblodslegendaren Alf Jonsson, och kördes av sonen Jimmy. Hur det slutade? I överlägsen seger på V75. Det gick inte att gå miste om glädjen i vinnarcirkeln efter att Granetta lekt med motståndet. Hästen fick ett perfekt lopp och över upploppet stack hästen enkelt undan till en överlägsen seger. Det här var enligt kusken själv, hans största seger i karriären.

Uppohoppa: Kördes tidigt till ledningen och tog sig förbi de värsta motståndarna direkt och över långa distansen, 2640 meter auto, så trodde man att det skulle bli en lugnare väg mot segern. Men, hästen fick utstå rejäl press under vägen och in genom slutsvängen kom Björn Goop farandes med Dreamboy As. Trots det kunde Uppohoppa glida undan till en enkel seger.

Han Herred: Slog till som superskräll och i efterhand var det ganska så sjukt att den här glänsaren bara var 1 procent på V75. Hästen kom till Årjäng med toppform och trots stenhårt tempo kunde han enkelt avgöra. Nästa gång är han knappast 1 procent... Eller hur?

Eelis: Blev en av omgångens snackisar igen och själv trodde jag mycket på hästen. Men hästen är ett yrväder, slängde sig i galopp igen och därmed var dagen förstörd. Jag är bitter på honom nu.

avCarl Wangle

ARTIKELN HANDLAR OM

V75