Har gjort det bra – min tipsetta på DD i kväll

Expertens DD-tips – tisdagen den 5 maj från Jägersro

Av: Per Nicklasson

Publicerad:
Uppdaterad:
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.
Foto: TR BILD
Sportbladets Per Nicklasson tippar Dagens Dubbel.

Här är Sportbladets Dagens Dubbel-tips till kvällens lopp på Jägersro, tisdagen den 5 maj.

Spelstopp DD 20.56

Sportkanalen 22.00

ATG Live 18.00


ANNONS: Vill du andelsspela med Sportbladets experter? Nu finns chansen på V86 och V75 – här kan du gå med i laget. [Extern länk]


DD-1

Rankning: 4–6–10–8–3–5–2–12–1–11–7–9

Kommentar: Trots att det är 1 640 meter och Jägersro och man kan kanske borde kunna räkna ut vem som tar ledningen – och vinner? – tycker vi att det här är ett mycket öppet lopp. Vi tippar Elle Titation, för att hon var bra senast och för att det är henne som Johan Untersteiner har valt av sina två i loppet. La Cerise har gjort tre starter i år och varit duktig i samtliga. Åtta streck på V64-kupongen är vad som kan krävas.

DD-2

Rankning: 7–3–5–2–1–9–4–8–6

Kommentar: Ytterligare ett öppet lopp, så Dagens Dubbel ser allt annat än lättlöst den här kvällen. Ingo har gjort det bra mot tufft motstånd under vintern. Kanske inte riktigt lika formstark i de senaste starterna men har fått ta igen sig lite efter den senaste starten, kan ha gjort honom gott. Hurricane River löper inte riktigt upp till det man förväntat sig av honom men duger ändå bra i klassen. Quite a Quality har två lopp i kroppen. Förbättrad senast, ytterligare nu? Now or Never Flair har ett lopp i kroppen och kan vara i ordning nu.

DD-systemet – 8 rader

DD-1: 4–6–10–8.

DD-2: 7–3.

Vem tar spets?

DD-1: Det borde kunna bli huggsexa om ledningen här. La Cerise kanske är allra snabbast, men får ändå svårt (?) att ta en längd på exempelvis Oliveira. Ester Cheri har vilat men är normalt sett startsnabb. 

DD-2: Hurricane River, Quite a Quality och Ingo är alla hästar som borde vara sugna på ledningen, eller i alla fall vara med och köra från start för att snabbt hitta en bra position. Svårt att utse en tydlig spetsfavorit.

! Statistikvinnarna

DD-1: Belissa Gry.

DD-2: Alonso Caesar.


Publicerad: