”Otroligt lite spel på skrällen – vi tackar”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 8 januari på Åby och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MIKAEL ROSENQUIST, MATILDA ÖHRMAN/TR BILD
Markus Niklasson och Dallas är en av kvällens V86-drag.

V86 avgörs på Åby och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har chansen att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Otroligt lite spel på mitt drag, det är bara att tacka och ta emot, säger Sportbladets Erik Pettersson.

– Det blir tempo på loppet, det gynnar mitt drag, säger Sportbladets Christoffer Wickman.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Åby och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Gav 3,4 miljoner

Vid förra onsdagens V86-omgång var det endast fyra system som prickade åtta rätt vilket gav 3,4 miljoner kronor. Sportbladets Erik Pettersson satte sju rätt på sina andelsspel. Så här gick det:

Erik Pettersson V86

Total vinst för laget: 83 380 kronor

Total vinst per system: 47 646 kronor

Vinst per andel: 5 955 kronor

Petterssons Lilla

Total vinst för laget: 87 089 kronor

Total vinst per system: 37 865 kronor

Vinst per andel: 1 893 kronor

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 10.53, onsdagen den 8 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

12 Zaira del Ronco (V86-5) har lite galopp i sig, men är grymt fartfylld när det väl funkar för henne. Hon hade nog vunnit senast också utan galopp och slagit Volare Gar, som kom ut som storfavorit på V75 i helgen...Här ser det ut att bli lite körning från start och det skulle verkligen gynna det här stoet som är väldigt snabb ut och bör sitta i en fin position direkt. Då får övriga snabba sig sista 500 metrarna. Jag spikar!

2 Digital Track (V86-6) gillar jag och här fick hon ett perfekt spår. 1 600 meter är väl egentligen inte hennes likör, men motståndet skrämmer inte och jag gillar verkligen kusken Mats Djuse som är en ruskig körtalang. Är starkast till slut? Tänkbar spik.

Miljonrensarna

3 Dallas (V86-7) hade jag kunnat ha under ”spikspalten”. Otroligt lite spel på den här hästen än så länge, och det är bara att tacka och ta emot. Han är snabb från start, trivs på Åby och rapporteras fin. Bra chans! Åtta procent.

Tänk på att...

... omgången avgörs på Solvalla och Åby denna vecka. Open stretch på Åby, är värt att påminna om.

... favoriten i V86-1, 3 Magic Happens, satt med precis alla krafter i mål senast på Charlottenlund. Blir nog svårslagen i det här loppet.

... Kenneth Haugstad är ny egen tränare och vill nog visa sina hästar i toppskick i sina första starter. Värt att ta med sig. 

... 1 Karissa Bo (V86-4) är härdad i tuffa gäng. Öppet huvudlag nu. Ryggresa?


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

6 Lexington Hall (V86-8) har inte vunnit på länge, men nu måste det väl ändå vara dags för Timo Nurmos häst? Senast hade jag 10,7 sista 800 meterna på honom och jag tycker han gått bra en längre tid utan att han har fått full utdelning. Den här gången möter han i ärlighetens namn inte speciellt mycket och över den dryga distansen tror jag han är bäst.

Miljonrensarna

13 Global Woodstock (V86-5) har avslutat positivt två gånger om på slutet och stämmer det bara någorlunda för honom under vägen är jag helt inne på att han spurtar till seger den här gången. Näst senast gick han starkt upploppet ner från tredjepar utvändigt och senast tyckte jag det var ett klart plusupplopp från Peter Untersteiners häst på Jägersro, detta trots att han fått göra en del jobb själv i loppet. Det blir nog tempo på det här loppet, det kommer gynna honom. Sex procent.

Tänk på att...

... 3 Magic Happens (V86-1) möter ett gäng som han normalt ska ses med toppchans mot, däremot anser jag att han är lite för ojämn i sina prestationer och han radar heller inte upp segrarna längre. Garderas.

... 2 Surf’n Turf (V86-2) så klart har toppchans om han kommer till ledningen, Kenneth Haugstad låter dock intresserad av att köra 1 Concrete Dee i ledningen och den tar sig Surf’n Turf inte förbi av egen kraft. Det kan bli tufft att vinna från dödens och även den här favoriten anser jag ska garderas.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Surf’n Turf (V86-2) övertygade på V75 näst senast efter att han fått ta över ledningen efter en bit och tackat genom att vinna lätt. Senast var det V75-final och han fick se sig slagen av två bra hästar, distansen passar mycket bättre nu och från detta utgångsläge tror jag han leder runt om.

2 Digital Track (V86-6) har jag jagat en del utan att få betalt. Jag vägrar släppa henne denna gången då hon har bättre form än vad raden visar. Hon har ett fint utgångsläge och ny kusk vilket är intressant, hon kan ge Mats E Djuse guldklockan 2020. Tänkbar spik.

Miljonrensarna

12 Zaira del Ronco (V86-5) var det många som gick på senast på V75, då blev det galopp med 500 kvar. Gången innan vann hon överlägset från ledningen och nu blir hon bortglömd. Tror hon duger mycket långt här och får hon sitt lopp kan hon slå till. 15 procent mot favoritens 43.

Tänk på att...

... 3 Magic Happens (V86-1) satt fast med gott om krafter senast i Danmark, tycker han bli för stor favorit nu och ska garderas. Han har varit väldigt ojämn under karriären.

... 1 Karissa Bo (V86-4) var det mycket snack om senast på V75, nu möter hon endast ston och får inte glömmas bort.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

Det är alltid skönt att spika direkt på V86-spelet. 3 Magic Happens (V86-1) var favorit på V75 på Charlottenlund under Winter Burst. Då blev han fast hela vägen in i mål med till synes mycket krafter kvar. Kan brukas nu. Svårslagen.

Man får följa spelutvecklingen inför onsdag, men just nu skulle jag även kunna singla i V86-2, 2 Surf’n Turf. Det ser ut att bli ledning efter en bit. Hela vägen då!?

Miljonrensarna

7 Ornstein (V86-4) gör första starten för sin nye tränare Kenneth Haugstad. Han har gjort det helt okej i tidigare regi, och man får tro på en liten bättring här. Motståndet skrämmer inte direkt, kanske kan vinna direkt, trots svårt utgångsläge? Ska med! Tre procent.

12 Zaira del Ronco (V86-5) tycker jag är för lite spelad, i alla fall i skrivande stund. Fart finns absolut för att städa av ett sånt här gäng sista biten. Det lär bli rejäl könring i V86-6. Garderar brett. 15 procent mot favoritens 43.

Tänk på att...

... Åby och Solvalla rattar omgången denna onsdag.

... förra onsdagen vann omgångens största favorit, trots det blev det miljonutdelning. En påminnelse att man inte behöver krångla till det för att vinna stora pengar på V86.

... det ska bli rena vårvädret i både Stockholm och Göteborg på onsdag. Räkna med två tävlingsbanor i toppklass.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

10 Cactus i V86-4 har toppchans. Det är nu eller aldrig. Motståndet är enkelt, hon står perfekt inne i loppet och jag tror det är toppform. Hon trivdes inte på banan senast, men dessförinnan har Cactus gjort några riktigt starka lopp. Örjan upp igen känner hästen väl och med minsta klaff är det klart. Varför inte ge hästen en tuff resa i dödens? Då vinner hon också.

Miljonrensarna

11 Livi Memory (V86–6) har en bra kusk i Niclas Hammarström. Hon såg jättefin ut senast i värmningen och det var fräscht och fint intryck. Tyvärr galopp direkt under V75-dagen, men nu har hästen siktats hit och i sådana här typer av lopp kan det bli körning. Jag litar inte på favoriten och 11 Livi Memory måste med riktigt tidigt. Fyra procent.

3 Dallas (V86-7) är nog loppets mest kapabla häst tillsammans med 2 Bossy Alley. Har varit struken inför detta men är 3 Dallas i form så kan det vara spets och slut. Åtta procent.

Tänk på att...

... 6 Lexington Hall (V86-8) blott gör sin andra start i karriären på 2 640 meter auto. Leder loppet länge eller tar rygg på 7 Dom Perignon. Bra chans.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Nils Larsson (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Surf’n Turf (V86-2) har verkligen varit duktig på slutet och fortsätter att utvecklas hela tiden. Näst senast så vann han ett V75-lopp lekande lätt från ledningen på Gävle och senast i V75-finalen på Solvalla så var han också klart bra som trea. Här har men hittat en perfekt uppgift med kort distans och dessutom drog han ett perfekt utgångsläge. Han blir svårslagen och spikas.

Miljonrensarna

4 Ti Amo Face (V86-4) har en hög kapacitet för klassen och från ett bra utgångsläge så ska hon streckas tidigt på kupongen. Åtta procent.

1 Valter L.P.C. (V86-7) såg klart förbättrad ut senast. Han kan mycket i grunden och kan utnyttja open stretch till slut här. Tre procent.

Tänk på att...

…V86-omgången saxas den här veckan mellan Åby som har dubbla open stretch på upploppet och Solvalla.

… V86-1 är ett lopp över mastiga 3 kilometer och endast 13-åriga 5 Dumas Sand har vunnit på den här distansen tidigare.

13 Global Woodstock i V86-5 har fått lopp i kroppen och närmar sig formen. Han har riktigt hög kapacitet och ska räknas tidigt här trots det luriga utgångsläget.

Trav365:s liverapporterar från V86 på Åby och Solvalla i kväll med start 19.30. Här följer du liverapporteringen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar