V75-tips

Ibland måste man göra undantag – spik

Så tippar experten V75-omgången på Solvalla, lördagen den 28 september

Av: 

Per Nicklasson

Conrad Lugauer och Campo Bahia spikas på V75.
Conrad Lugauer och Campo Bahia spikas på V75.

TRAV

Här är Sportbladets V75-tips till lördagens omgång på Solvalla, den 28 september.

Sportbladets expert Per Nicklasson guidar dig – lopp för lopp.

Via ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se kan du ta rygg på Sportbladets experters V75-system på ATG Tillsammans. Följ länkarna nedan.

Spelstopp 16.20

TV12 14.30

TV4 18.00

ATG Live 14.00


ANNONS: Här kan du gå med i laget och rygga Sportbladets V75-andelar på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V75–1


Loppet

Det kommer väl 3 000–4 000 till Solvalla på lördag, till en tävlingsdag som förtjänar 13 000–14 000. Hur kunde det bli så i storstan?


Tipsettan

Vem är bästa hästen – Ike Schermer ­eller Burning Man? Om ­loppet blir kört som vi är inne på kanske det ­inte spelar någon roll? För om det blir så att Ike Schermer tidigt sitter i ledningen är han svårslagen alla dagar i veckan. Når han inte dit blir det hård match.


Motbuden

Trots bakspåret är Burning Man den givna ut­manaren till Ike Schermer.


Skrällbudet

För oss är det Tony Afrika (han var nära Ike ­Schermer senast) som är loppets roliga bud, följd av en räcka formstarka hästar.


Spetsbuden

Arras Cando tar sig till ledningen och släpper? Helst förmodligen till Ike Schermer?


! Statistik­vinnaren

Majestic Man.

Vår rankning

6 Ike Schermer

10 Burning Man

5 Tony Afrika

3 Harvey

4 Höwings Unbeatable

2 Arras Cando

7 Andre Ward

8 Majestic Man

12 Guillaume Boko

1 S.G.Charpentier

11 Wreckless M.M.

9 Arapaho Ghostdance

V75–2


Loppet

Frågan är en och den är enkel: Har Campo Bahia återhämtat sig efter sin sjukdom? Om svaret är ja lyder det följande konstaterandet: Då vinner han!


Tipsettan

Även ett fenomen kan drabbas av sjukdom. Campo Bahia gjorde det oturligt nog lagom till den viktigaste uppgiften för året – Derbyt – och då går det förstås inte att vinna. Vi råder ingen att spika en häst som kommer tillbaka efter sjukdom, men ibland måste man få göra undantag, och Campo Bahia är ett sådant. När han är frisk är han åtminstone tio meter (och det är mycket) bättre än de här hästarna.


Motbuden

Forfantone Am är fin, han är verkligen det. Men han är inte riktigt lika bra som Campo Bahia och ytter­ligare en eller några hästar i kullen. Skulle dock ­Campo Bahia än en gång ha en sämre dag har Forfantone Am goda möjligheter att ta hem detta. Noble Superb är en norsk topphäst som bara missat att vara bland de tre en gång på femton starter. Känns dock svår att sätta in här, vi tror att de bästa svenska ­hästarna är snäppet vassare.

Hade Global Welcome dragit ett bättre spår hade vi rankat honom trea (ja, tvåa om han dragit ett bättre spår än Forfantone Am). Nu är han lite utlämnad, men blir det hårt tempo spurtar han ner de flesta.


Skrällbudet

Övriga får räknas med ungefär likvärdig skrällchans, med litet minus för de två med sämre spår. Vi ut­nämner Stoletheshow till skrällbud för att han är startsnabb och har bra spår.


Spetsbuden

Den korta versionen är att Campo Bahia sitter tidigt i ledningen. Om inte Forfantone Am laddas för fullt och kretsen kring honom bestämmer sig för att tävla på allvar. Men vi tvivlar på att det blir så.


! Statistik­vinnaren

Global Welome.

Vår rankning

3 Campo Bahia

4 Forfantone Am

5 Noble Superb

7 Global Welcome

2 Stoletheshow

1 Zeus Bi

6 Lewis Ale

8 Smokin Joe

V75–3


Loppet

Lite lurigt för att de bästa är lite svårbedömda.


Tipsettan

Betting Gangster fortsätter att hänga höger­töm och det hämmar honom helt klart. Hans kapacitet är dock så hög att han räcker ändå i loppen, som senast till exempel då han spurtade bra men hade för långt fram efter ett störningsmoment där han tappade mark mitt i loppet. Det lilla fältet gynnar Betting Gangster, har han bara slag på konkurrenterna in på upploppet blir han svår att stå emot – kanske gör det lilla fältet att han har råd att hänga lite töm och tappa lite fart i svängarna men ändå lyckas att sänka samtliga?


Motbuden

Campo Bahia har vi berättat var sjuk i själva Derbyt. Vad det var för fel på Cab Lane i Derbykvalet vet vi ­inte, men frisk var han inte. Den här kämpen har aldrig ­vikit in årorna som han gjorde den gången. Med tanke på sjukdomen är han ett frågetecken här, men normalt sett har han toppchans från ledningen. Graceful Swamp vann finska Derbyt från ledningen i sin senaste start. Han är som en trestegsraket första biten och det kan vara bedrägligt för kusken bakom Cab Lane (om det nu är han som är snabbast) att tro att spetsstriden är avgjord – det är inte omöjligt att Graceful Swamp har en laddning till in i första sväng. För att Graceful Swamp ska ha riktigt bra chans krävs nog att han kommer till ledningen. Kennedy har visat att har närmat sig de bästa i kullen. Max Brady vann norska Derbyt senast och med sju segrar på tretton starter har han gjort det mesta rätt. Men vi får ändå inte den där riktiga känslan för honom. Kanske för att han är flegmatisk i loppen, ibland bedrar man sig på sådana hästar.


Skrällbudet

Staro Miami är ett toppsto men för tillfället får man sätta ett litet frågetecken för hennes form.


Spetsbuden

Cab Lane är klar favorit att hålla ledningen. Graceful Swamp öppnar också bra men från spåret längs ut på vingen blir det väl svårt att hinna ner framför ­alla andra?


! Statistik­vinnaren

Cab Lane.

Vår rankning

3 Betting Gangster

1 Cab Lane

7 Graceful Swamp

5 Kennedy

2 Max Brady

6 Staro Miami

4 Donatello Garbo


ANNONS: Här kan du gå med i laget och rygga Sportbladets andelar på ATG Tillsammans. [Extern länk]


V75–4


Loppet

Ett topplopp över lång distans.


Tipsettan

Mellby Granat kan vara en raket genom klasserna. Han blir svår för tilläggshästarna att fånga in.


Motbudet

Viking Brodde har ruskigt hög kapacitet.


Skrällbudet

Som Valiant Dream sett ut på slutet är han ett spännande bud.


Spetsbudet

Mellby Granat tidigt?


! Statistik­vinnaren

Valiant Dream.

Vår rankning

3 Mellby Granat

9 Viking Brodde

2 Valiant Dream

14 Makethemark

8 Eicas

6 Iller Tooma

13 Perfect Dynamite

7 Xanthis Coktail

4 Damien Hanover

5 Tengil Face

1 Vikens Dome

11 Dragster

12 Doctor Doxey Zenz

15 Digital Ink

10 Coal Trader

V75–5


Loppet

Lägsta klassen men mycket bra sport.


Tipsettan

Highspeed Dyna­mite är en häst som är väldigt enkel att ta till sig. Sin speciella aktion tycks han kompensera med härlig inställning och framför allt ­styrka. Hade det varit längre distans hade det varit bättre för honom, men det kan gå vägen ändå.


Motbuden

Mellby Galanga verkar vara något av ett universalverktyg, så fin som han var i monté senast. Om inte spåret blir en fälla dyker han garanterat upp i segerstriden. Deede Star är lika bra häst som de två föregående i ranken, kanske till och med bättre? ­Nyhet är intressant framför allt om han skulle nå spets. ­Istanbul Boko duger i alla gäng i klassen, men får väl hoppas på överpace från det här läget?


Skrällbudet

Vi gillar ju Running Like Hell. Han var sämre senast men före det har han gått bra mot hårt motstånd.


Spetsbuden

Vi tror att Mellby Galanga kommer att öppna bra, men det är svårt att svara ut Zlatan Knick. Om den senare vill släppa finns det kanske en möjlighet för Nyhet att kunna nå ledningen.


! Statistik­vinnaren

Deede Star.

Vår rankning

4 Highspeed Dynamite

1 Mellby Galanga

5 Deede Star

6 Nyhet

10 Istanbul Boko

8 No Limit Royalty

2 Running Like Hell

3 Zlatan Knick

9 In the Air Tonight

7 Nisse Sånna

11 Kasper Trot

V75–6


Loppet

Spännande lopp, om de andra bara vill tävla mot ­favoriten. Vi blir besvikna om de inte vill det.


Tipsettan

Marrakaesh är en topphäst för klassen. Om han släpps till ledningen är loppet hundra procent över, om Marrakesh är frisk vill säga. Men det är inte så vi läser loppet. Han borde få svar, risk för dödens. Kanske är han bara bäst därifrån också, men det ska bevisas.


Motbuden

Eftersom Cobourg Hanover älskar ledningen ­vore det märkligt om han släpper. Om Cobourg Hanover körs i spets kan Falcon Am få rygg ledaren. Spännande därifrån även om det förstås krävs en del tur. Reverend Wine har form och den här gången bra spår.


Skrällbudet

Vi vill inte släppa Track Angle trots spåret.


Spetsbudet

Cobourg Hanover?!


! Statistik­vinnaren

Marrakesh.

Vår rankning

4 Marrakesh

3 Cobourg Hanover

1 Falcon Am

2 Reverend Wine

11 Track Angle

5 Niky Flax

10 Royal Navy Neo

7 From the Mine

6 All Star

12 Young da Vici

8 Mr Clayton J.F.

9 Lexington Hall

V75–7


Loppet

Ett enormt lopp!


Tipsettan

Nej, vi kommer ­inte att tippa emot Very Kronos. Inte ens när Milliondollarrhyme har ett toppläge med spetschans. Hur det ska gå till att besegra den senare för Very Kronos? Vi brukar säga att det är upp till kusken att lösa det, men här litar vi till ­hundra procent på hästens kunnande. Därmed inte sagt att vi garanterar att Very Kronos faktiskt besegrar Milliondollarrhyme, eller de andra topphästarna i det här loppet.


Motbuden

Gina Schermer och Global Undecided av övriga.


Skrällbudet

Velvet Gio avslutar vasst. Får för långt fram?


Spetsbudet

Milliondollarrhyme är det troliga budet.


! Statistik­vinnaren

Very Kronos.

Vår rankning

11 Very Kronos

3 Milliondollarrhyme

5 Gina Schermer

2 Global Undecided

10 Bucks to Burn

6 Esprit Sisu

12 Velvet Gio

9 Exclamation Mark

7 Eldorado B.

1 Partizan Face

4 Antonio Trot

8 Picasso


ANNONS: Här kan du gå med i laget och rygga Sportbladets V75-andelar på ATG Tillsammans. [Extern länk]


Per Nicklassons V75-tips:

Bästa spelet

Vi har inte tippat honom etta, men 6 Nyhet (V75-5) skulle kunna vara ett roligt vinnarspel om han springer upp i åtta-tio gånger pengarna.

Spikarna

I den bästa av världar hade vi bara behövt en spik: Campo Bahia (V75-2). Nu fick vi komplettera med Ike Schermer (V75-1). Men han är också fin.

Tänk på att …

… topphästen Makethemarks namn lyser starkt i startlistan i V75-4. Men tänk också på att hästen inte utstrålar någon toppform längre (hade vi tränat honom hade han nog fått en välförtjänt paus), dessutom ska han ta 60 meter på Mellby Granat som kanske kan en 13-tid på distansen.

Tränarligan

1) Timo Nurmos, 33 segrar

2) Daniel Redén, 21

3) Björn Goop, 17

4) Robert Bergh, 15

5) Adrian Kolgjini, 12

Stora systemet

Avd 1: 6 Ike Schermer (10–5)

Avd 2: 3 Campo Bahia (4–5)

Avd 3: Alla sju startande (3–1)

Avd 4: 3–9–2 (14–8)

Avd 5: 4–1–5–6–10 (8–2)

Avd 6: 4–3–1–2–11 (5–10)

Avd 7: 11–3–5–2 (10–6)

2 100 rader/1 050 kr

Lilla systemet

Avd 1: 6 Ike Schermer (10–5)

Avd 2: 3 Campo Bahia (4–5)

Avd 3: 3–1 (7–5)

Avd 4: 3–9–2 (14–8)

Avd 5: 4–1–5–6–10 (8–2)

Avd 6: 4–3–1–2–11 (5–10)

Avd 7: 11–3 (5–2)

300 rader/150 kr

Chanssystemet

Avd 1: 6–10–5 (3–4)

Avd 2: 3 Campo Bahia (4–5)

Avd 3: 3–1–7–5 (2–6)

Avd 4: 3–9–2 (14–8)

Avd 5: 4–1–5–6–10 (8–2)

Avd 6: 4–3–1–2–11 (5–10)

Avd 7: 11 Very Kronos (3–5)

900 rader/450 kr

DD-systemet

DD-1: 4 Marrakesh

DD-2: 3–11

2 rader

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

V75-tips

V75-tips

V75

Trav