Bollnäs

Deras andelssystem drog in travmiljoner

Berättar om jättevinsten och bjuder på tips inför kvällens V75-omgång

Av: 

Andreas Örtengren

TRAV

Tjejgänget lyckades hitta alla rätt på V86 med hjälp av en sms-grupp – och blev belönade med 2,4 miljoner kronor.

28 andelsköpare satsade 73 kronor.

När allt var över kunde de glädja sig åt över 85 000 kronor per andel.

– Jag hade verkligen svårt att komma ner i varv, säger en av spelläggarna, Åsa Ahlgren, till Trav365.

Vi backar bandet en vecka och tar oss tillbaka till Bollnästravet. V86 skulle som vanligt avgöras under onsdagskvällen och just denna afton var det jackpott. De tre tjejerna Åsa, Raija och Sabina är spelläggare hos Andelsbaren som samarbetar med spelbutiken Tullinge Spel.

De har skapat ett system som är spiklöst och den här kvällen blev det stor succé när deras system totalt inbringade 2 398 310 kronor och varje andelsköpare belönades med 85 653 kronor.

– Vi är tre tjejer som gör detta system. Vi byter tankar och arbetar oss fram till en slutgiltig rad. Idén till systemet föddes faktiskt av en kund som föreslog att vi skulle göra ett system utan att spika någon häst, säger Åsa och berättar vidare om det vinnande systemet:

– När vi startade detta system så var vi tre tjejer på Andelsbaren och vi gick ihop och skapade systemet som heter ”Ladies Spiklösa”. På onsdagarna kostar det 73 kronor att vara med och det blev ju riktigt roligt till slut.

”I det här fallet blev det perfekt”

Hur kommer ni fram till raden?

– Vi samarbetar och byter idéer med varandra via sms. Alla tar ut varsin rolig och trolig vinnare. Ibland får man kompromissa och i det här fallet blev det perfekt. Vi har gjort det här systemet sedan mars i år och redan nu kom storvinsten.

Känner ni varandra sedan tidigare?

– Det är det som gör det så speciellt. Vi har aldrig träffats, utan bara pratat med varandra via sms. Nu när vi vunnit så planerar vi att ses och ha en liten fest. Jag har inte kunnat fira ordentligt själv ännu då jag blev magsjuk dagen efter vinsten. Champagnen får vänta.

”Nära missa skrällen”

Just den här kvällen på Bollnäs började med två små överraskningar i form av åttaprocentarna Global Unlimited och Massaj Käll. Men det var efter den tredje avdelningen som omgångens största skräll kom. Favoriten Nordsjö Odin galopperade i sista sväng och istället kunde Jan-Olov Perssons B.W.Prinsen vinna, streckad på två procent.

– Det var faktiskt så att systemet hade inte sålt slut med en timme kvar till start så då var vi tvungna att utelämna B.W.Prinsen, men till slut så fick vi ihop fullt lag och han åkte med som tredje och sista häst.
– Man ska ha en del tur och det hade vi den här gången. När värdet exploderade så blev det naturligtvis väldigt spännande, säger 54-åringen.

”Befann mig i Serbien”

Efter den tredje avdelningen var värdet redan uppe i 25 338 kronor och det fanns bara kvar drygt 500 system. I de följande avdelningarna lyckades det spiklösa systemet hitta alla vinnarna och nu var det bara Bollnästravets Elitsprint kvar. Tjejerna hade tre hästar på sitt system.

– Jag befann mig i Serbien hos goda vänner och min man hade somnat tidigare under kvällen. När Odd Herakles lyckades vinna så kan jag säga att han vaknade, säger hon och fortsätter berätta om kvällen:

– Jag lyckades se sändningen från Serbien och insåg vi vunnit mycket pengar, men jag kunde aldrig tro att utdelningen skulle bli så här hög. Det svämmade över av kommentarer på tillsammans-sidan och även på sociala medier.

”Vår största vinst någonsin”

Åsa bor i Kalmar och har funnits med inom travet i över 40 år. Hon har bland annat jobbat som funktionär och även varit hästägare. Sedan 2018 finns hon även som spelläggare för tillsammans-laget.

– Jag är jättestolt att få vara en del av Andelsbaren. Vi har under 2019 vunnit fem stycken miljonvinster och spelat in över tjugo miljoner kronor totalt. Detta är min och tjejernas största vinst någonsin.

Hade du en egen andel?

– Tyvärr så hade jag inte det den här gången. Jag brukar köpa in mig i mina egna system, men inte nu. Jag tycker ändå att det känns så otroligt bra att kunna dela med sig till andra. Det är en underbar känsla.

Vilka reaktioner har ni fått efteråt?

– Det är jättemånga som hört av sig och gratulerat. Flera av vinnarna har tackat oss och berättat att vinsten har räddat dom. När man hör hur det påverkar människor blir man så glad.

”V75 med Jubileumspokalen ikväll”

Ikväll är det dags för Solvalla att slå upp portarna och vi har en fantastiskt fin V75-omgång med bland annat Jubileumspokalen med en miljon kronor till vinnaren och Sto-EM med 900 000 kronor till segraren. Åsa är väl förberedd och delar med sig av sin syn på omgången.

– Jag gillar verkligen Björn Goop och tror han har goda möjligheter att ta hem den femte avdelningen med obesegrade 4 Ecurie D. Det som kan störa är väl att Lutfi ”Ludde” Kolgjini kör motbudet 2 Upset Face. Kanske kan det bjuda in en tredje.

– I Jubileumspokalen (V75–6) tycker jag att 8 Perfect Spirit och 10 Hachiko De Veluwe blir märkligt bortglömda. Jag tycker även att man ska se upp för 4 Bahia Quesnot i Sto-EM (V75–3). Hon är bara streckad på sex procent just nu.

Vad utmärker dig som spelare?

– Jag har en del favoritkuskar och jag gillar verkligen Björn Goop. Jag lyssnar alltid på hans Björnkollen. Jag försöker gå min egen väg och är mycket noggrann när jag gör mina rader och jag lyssnar in i det sista för att få den sista informationen.

Publisert:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Bollnäs

V75

V86

Trav

Hästar

Tullinge

Björn Goop