”Vem ska stoppa den här maskinen i kväll?”

SKRÄLLKOLLEN: Sportbladets miljonguide inför V86 onsdagen den 29 januari på Bergsåker och Solvalla • Här kan du vara med i Sportbladets andelsspel

avTrav365

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: MARIA HOLMÉN, LARS JAKOBSSON/TR BILD
Jorma Kontio och Karissa Bo är en av kvällens V86-spikar.

V86 avgörs på Bergsåker och Solvalla i kväll.

Här är Sportbladet-experternas djupanalys av omgången där du hittar spikarna och miljonrensarna.

Du har möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem via länkarna nedan.

– Mitt drag gick vasst efter paus, blir bortglömd, säger Sportbladets Christoffer Wickman.

– Vem stoppar den här maskinen, frågar sig Sportbladets Carl Wangle om sin spik.


ANNONS: Här går du med i andelslaget och kan ta rygg på Sportbladets andelssystem. [Extern länk]I ett samarbete mellan Sportbladet och Travklubben.se har du möjlighet att ta rygg på Sportbladets andelssystem på V75 och V86.

I kväll är det V86 på Bergsåker och Solvalla med spelstopp klockan 20.30.

Sportbladets experter har gjort en djupdykning i kvällens V86-omgång. Här är experternas spikar, miljonrensare och snabba analys.

Du har möjlighet att ta rygg på systemen genom att följa länkarna.

V86-procenten är uppdaterade klockan 11.11, onsdagen den 29 januari.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]Erik Pettersson:

Spikarna

Det ser klart vettigt ut för 2 Highspirit i V86-2. Hästen är rysligt startsnabb och bör knappast missa ledningen här. Örjan Kihlström kör den värste motståndaren 3 Grainfield Aiden och han brukar kunna lugna sig. Det betyder att Highspirit borde få bestämma en bit och över 1 600 meter är han effektiv. Det enda som oroar lite är att Troels Andersen säger att han är sämre på Solvalla...

Miljonrensarna

Spikar man inte 2 Fighter Mearas (V86-3) så står 7 Ready Lane står bra inne i loppet och som körs av vasse Magnus Djuse. Sex procent.

5 My First Offspring (V86-4) kanske kan skrälla i Guldklockan? Hästen är bra och ser ut att bli lite underskattad till den här starten. Åtta procent.

Tänk på att...

... omgången körs på Solvalla och Bergsåker den här onsdagskvällen.

... Troels Andersen är, som ovan nämnt, lite orolig över att 2 Highspirit (V86-2) är sämre på Solvalla, men tror att formen är på topp. Tidig!

... 3 Grainfield Aiden i samma lopp byter kusk nu och när det är bilstart så får han på sig bajken. Bättre så.

... 6 Järvsöodin (V86-5) är det ingen lek att ta 20 meter på.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Petterssons Lilla V86-system. [Extern länk]


Christoffer Wickman:

Spikarna

4 Weekend Fun (V86-1) är härdad i tuff konkurrens på V75 och möter den här gången lämpligt motstånd. Jag läser tidig ledning på honom och därifrån blir han inte lätt att plocka ner.

9 Divine (V86-6) svarade för ett fruktansvärt bra lopp senast som tvåa och har det loppet bara satt sig rätt hos henne så lär hon blir ytterst svårslagen i det här loppet. Adielsson igen!

Miljonrensarna

4 Love In Vain (V86-4) är ingen rensare direkt, men det kan vara en fräck spik i ett lopp där de flesta lär strecka många. Det här är en kapabel häst som näst senast imponerade vid seger för aktuell kusk. Står bäst till av de bättre hästarna i loppet och det kan vara avgörande. 20 procent.

11 Toreador (V86-8) lär bli bortglömd då många lär gå på andra hästar i det här loppet och det gör honom intressant. Han gick vasst efter paus senast och kan absolut fälla allt nu. Nio procent.

Tänk på att...

... 3 Grainfield Aiden (V86-2) så klart har vettig vinstchans, men då han lär blir jättefavorit i loppet bara måste jag gardera. Han har startat tätt på slutet och fått flera tuffa lopp och någon gång måste det sätta sig hos honom. Jag tyckte senast som tvåa att han blev lite väl seg sista biten, och den här gången lär han väl tvingas till jobbet igen? Trots Kihlström upp ska han garderas här.

... 2 Fighter Mearas (V86-3) har alldeles för lite pengar på sig i förhållande till kapacitet, men han är också väldigt osäker.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Stora V86-system. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wickmans Lilla V86-system. [Extern länk]Mario Lipovac:

Spikarna

2 Karissa Bo (V86-8) blev det mycket surr om senast när hon värmde som en demon. I loppet var hon ganska blek och det var inget riktigt tryck i henne. Nu hoppar Jorma upp i sulkyn vilket är ett plus och från ett perfekt utgångsläge tror jag han laddar vad som går och tar sig till ledningen. Därifrån blir hon inte lätt att slå.

Miljonrensarna

10 True Devotion (V86-7) har fått två nyttiga lopp i den nya regin och börjar komma i form. Hon besitter hög kapacitet och är van tuffare motstånd än detta, hittar Tomas dem rätta ryggarna under slutvarvet då tror jag hon kan städa av detta gäng till sju procent.

Tänk på att...

... Bergsåker och Solvalla delar på omgången. Det ser intressant ut som alltid på V86.

... 3 Grainfield Aiden (V86-2) fortsätter starta på, nu med Örjan Kihlström i sulkyn men det blir inte lätt att ta sig förbi 2 Highspirit.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Femhundring på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Marios Tre i alla på V86. [Extern länk]Mattias Karlsson (Sportbladets Insider):

Spikarna

2 Fighter Mearas (V86-3) återkommer efter lite paus och huvdsaken för den här hästen är att han är fräsch. Han har alldeles för lite pengar på sig och kan öppna från start. Kusken Ulf Ohlsson känner honom väl och ekipaget bör sitta i ledningen tidigt.

9 Divine (V86-6) var bra senast och har en mycket fin uppgift den här gången. Erik Adielsson lycka ofta bra med det åttaåriga stoet.

Miljonrensarna

Ingen storskräll, men tycker att 12 Order to Fly (V86-1) måste med på lappen den här onsdagen. Sällan har hästen mött så här enkelt motstånd. 30 procent.

1 Alfie (V86-5) har rugga förutsättningar i sitt lopp. Om stoet har en bra dag så är hon mycket snabb, om det klaffar med loppet. Se upp! Sex procent.

1 Avantis Red Witch (V86-7) har ett mycket fint läge och skulle kunna skrälla i det här på förhand vidöppna lopp. Strecka på! Fyra procent.

Tänk på att...

... omgången saxas mellan Solvalla i Stockholm och Bergsåker i Sundsvall på onsdagskvällen. Det är fortsatt ingen kyla i Sverige. Men det ser ut att kunna regna en del i Stockholm och komma snöblandat regn i Sundsvall, så håll koll på banorna.

... Örjan Kihlström kör 3 Grainfield Aiden i V86-2. Får göra jobbet, men visat sig vara riktigt bra. Får en jänkarvagn på sig denna gång.


ANNONS: Här kan du ta rygg på systemet ”Sportbladets Insider” på V86. [Extern länk]


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladet-systemet ”V86 i sista stund” – som bygger på tidningstipsen. [Extern länk]


Carl Wangle:

Spikarna

2 Karissa Bo (V86-8) såg hur bra som helst ut i värmningen senast och blev ett skrik på V75. Då emot Atik D.L. Jag tycker Jorma Kontio upp den här gången är hur hett som helst och distansen klarar hästen. Blir förvånad om hästen inte är bland de första och jag kommer spika rakt ut. Vem ska stoppa den här maskinen?

Miljonrensarna

5 Heartbeat (V86-3) är ingen stjärna som radar upp hästarna, kusken är okänd för de flesta och loppet är tufft. Men jag har alltid gillat hästen och jag vet att Kaj Widell som kört ofta gör detsamma. Om man tar flera så vill jag varna för denna superskräll. Två procent.

Tänk på att...

... 4 Weekend Fun (V86-1) tappar många startpoäng. Kommer vara i ordning. Spikas.

... 4 Load Relief (V86-8) trodde jag skulle bli extremt bra. Svikit enormt på slutet. Ska laddas mot ledningen.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Wangles V86. [Extern länk]


Andreas Örtengren (Sportbladets Livesystem):

Spikarna

2 Highspirit (V86-2) är en rolig spik. Troels ska köra i spets så länge lampan lyser.

Miljonrensarna

9 Belle Godiva (V86-7) låter Markus Pihlström mycket uppåt med. Ska absolut med på en seriös kupong och just nu bara spelad på fyra procent.

11 Toreador (V86-8) ska vara på väg uppåt hälsar tränaren Svante Ericsson. Trots bakspåret ska han räknas med vinstchans. Nio procent.

8 Leonas Sami kan också vara en kul skräll i avslutningen. 19 procent.

Tänk på att...

... Bergsåker och Solvalla delar på omgången. Den ser öppen ut och det finns goda möjligheter till bra betalt, vilket det nästan alltid är på denna spelform.

... Joakim Elfving startar igång 3 Clerys Spring D.T. (V86-7). Det är ett snällt upplägg att vänta.

... Sjunde starten på sex veckor för Grainfield Aiden. Hur länge går det?

Trav365:s liverapporterar från V86 på Bergsåker och Solvalla i kväll med start 19.30.


ANNONS: Här kan du ta rygg på Sportbladets Livesystem på V86. [Extern länk]


Läs mer inför V86-omgången här:

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V86

V86-tips

Trav

Hästar