Casper Hedberg

”Hypen är befogad – är en dunderidé direkt”

Hedbergs V75-krönika • Analys • Tre bästa • V75-systemet • Lördag 3 december på Bergsåker

Detta är en kommenterande text. Analys och ställningstaganden är skribentens.

Jörgen Westholm och Castor the Star spikas direkt på V75.
Jörgen Westholm och Castor the Star spikas direkt på V75.

Nu är vintertravet officiellt här med skotvång och nära nog skräll-garanti.

43 miljoner i potten och jag har en dunderidé redan i den första avdelningen.

De e bar å åk.ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Jörgen Westholms hästar tappar aldrig formen. För när andra tränare sitter sömnlösa i traktorn varje natt från oktober till april ligger Westholm i halvdvala, för att när klockan ringer studsa upp med tuppen och skratta sig igenom varje träningspass på bomullsmjukt underlag i den takbeklädda rakbanan.

I Sala är det sommarbana året runt.

Det är ojämn konkurrens på en nivå som nästan borde stoppas av konkurrenslagen. Typ.

Men det enda upprörande i detta ämne är att ingen har tagit efter. Många är de tränare som försökt knäcka Daniel Redéns ”Coca cola-recept” på sandblandningen i hans rakbana. Men att ingen tränare kopierat det, inte det minsta hemliga, tak-konceptet är ofattbart.

Åke Svanstedt gick i dessa tankar kring sin legendariska rakbana på Bjertorp. Men han drog tanken ännu längre och flyttade i stället till andra sidan Atlanten, där solen finns som en möjlighet året runt och sanden blev till guld.

Han tyade nog inte längre med den svenska kylan.

Mös i värmen

V75-1: Jörgen Westholm firade stor triumf i fredags på Solvalla. När han själv mös i värmen på ett fullpackat Valla Krog vann hans hästar i parti och minut nere på travovalen. De demonstrerade stallets brutala form och en häst som det surrades ovanligt positivt krig var 2 Castor the Star. Detta trots att han mötte flera kulltoppar i ett stenhårt Solvalla Grand Prix. Men positivismen visade sig vara befogad. Castor the Star satt fast med allt sparat och både form och självförtroende hos häst och kusk är pumpade till max.

Varför är han inte ens favorit nu? Detta riskerar att bli en av lördagens sämst dolda hemligheter, men hypen är befogad.

V75-2: 4 Underbarosåfin har spetsläge och klarar han sig bara igenom första kurvan växer hans chanser. Skor tävlar han med för jämnan, så han har fördel av skotvånget.

2 L.L.Labero var bra senast efter ett uppehåll och från ett svårt läge. Han har nog studsat upp rejält efter det. Låser loppet på dessa två.

V75-3: 5 Douanier är typen av häst som det går tretton på dussinet hos stall Nurmos. Råstark fyraårig segerstaplare. Det är nästan svårt att hålla ordning på vem som är vem.

Douanier vann med en gäspning senast över aktuell distans och såg ut att kunna fortsätta ett bra tag till i samma tempo. Han är givetvis livsfarlig här.

4 Round Cube mötte och besegrade Douanier näst senast och kan göra så igen eftersom han återigen fick ett spår invändigt om  konkurrenten.

Lång distans och lägsta klassen. Strecka på.


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Förberedd på skräll nu

V75-4: Känslan är att 9 Indira Split står 20 meter ”fel”. Hon matchar de som står 20 meter bakom rent kapacitetsmässigt och hon verkar säker på benen och ska klara voltstart, särskilt nu när hon efter strykning får mer plats i volten.

Inte mycket att orda om. Spik.

Lika självklart som tråkigt.

V75-5: En gulddivision som andas vinter i fråga om kvalitet. Hästarna med sämst utgångslägen, 12 Esprit Sisu och 8 Ferrari Sisu, är nog bäst för dagen och deras respektive utgångsläge ger loppet den krydda som gör att jag plockar med flera på mitt system.

V75-6: 15 Grisle Odin G.L. är så klart bäst, men har misslyckats som stor favorit på stora streckspel två gånger i rad. Denna gång tänker jag vara förberedd för skräll.

12 Björlifanner slog flera på sin volt senast. Formen är grym och kan absolut skrälla igen.

Om stjärnorna står rätt och så vidare.

V75-7: Öppet sprinterlopp . 12 Devils Tounge tillhör de bästa i fyraårskullen, men spår tolv över kort distans kan ta livsglädjen även från den mest speedade självhjälpscoachen. Han är dock bra nog att klara utmaningen.

Bara han väljer att se livet från den ljusa sidan.


ANNONS: V75-jackpott 43 miljoner på lördag. Här kan du ta rygg på Sportbladet-experternas andelssystem. Spelstopp 16.20. [Extern länk]


Helgens tips


2 Castor the Star (V75-1)

Satt fast senast som okörd mot ett toppgäng. Stallet oerhört uppåt på hästen.


9 Indira Split (V75-4)

Står väldigt bra inne i loppet.


12 Devils Tounge (V75-7)

Bästa hästen, men sämsta spåret. Men ska någon vinna från detta läget så är det han.

Casper Hedbergs V75-system

V75-1: 2 Castor the Star (1–4)

V75-2: 4–2 (10–9)

V75-3: 5–4–6–1–8 (9–7)

V75-4: 9 Indira Split (14–7)

V75-5: 11–8–4–10–3 (1–9)

V75-6: 15–1–5–13–12–4–9 (8–7)

V75-7: 12–3–7–1–2–6–8–10 (5–4)

2 800 rader/1 400 kr


Publisert:

LÄS VIDARE

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!

ÄMNEN I ARTIKELN